Het isolerenMet goede isolatie kunt u heel wat euro’s besparen op uw energierekening. Ondanks de kosten die isoleren met zich meebrengt loont het zeker de moeite. Een geïsoleerd huis is niet alleen beter voor uw portemonnee. Het..
van uw woning kan een flinke investeringDe hoge gasprijzen zijn natuurlijk niet aangenaam, maar ze hebben ook een positieve kant. Wanneer u erover denkt uw huis te verduurzamen met goede woningisolatie is dit hét moment. Normaal gesproken doet u er..
zijn, maar u verdient dit bedrag vanzelf terug door de besparing op uw energierekening. Komt u ook nog in aanmerking voor een leuke subsidie, dan wordt de terugverdientijdVloerisolatie is een investering die u door de tijd ruimschoots zult terugverdienen. Hoe snel u de investering via uw energiebesparing zult terugverdienen is van een aantal factoren afhankelijk. In de gemiddelde..
nog korter.
Het rendementHet rendement van woningisolatie op de lange termijn hangt af van verschillende factoren, zoals het type isolatie, de kwaliteit van de installatie en de energieprijzen. Over het algemeen geldt dat woningisolatie op de..
dat de investering in woningisolatieWat levert goede woningisolatie u eigenlijk op? Overal om u heen hoort u over energiebesparende maatregelen. Het isoleren van uw huis, zonnepanelen plaatsen, een warmtepomp laten installeren, rijden met een..
u oplevert, is natuurlijk op lange termijn afhankelijk van de levensduurGoede isolatie gaat de volledige levensduur van uw woning mee. Het is een eenmalig investering waarvan u jarenlang de voordelen kunt ervaren. Uw woning wordt energiezuiniger. U bespaart elk jaar weer op uw..
van de isolatiematerialenBrandveiligheid is een belangrijk aspect in uw woning of bedrijfspand. De keuze van isolatiematerialen spelen hierbij een grote rol. Maar uw keuze wordt bepaald door verschillende afwegingen. Daarnaast spelen ook de..
. Er zijn geen harde cijfers te geven over hoe lang isolatie precies meegaat. De levensduur van het isolatiemateriaalIsolatiematerialen zijn er in vele soorten en maten. Maar welk materiaal bespaart nu het meest. In de regel geeft een dikkere isolatielaag een hogere isolatiewaarde. En hoe hoger de isolatiewaarde hoe hoger uw..
is vaak een schatting die gebaseerd is op onderzoeken van de fabrikanten zelf.
Wat we wel weten is dat de eerste isolatiematerialen die gebruikt werden bij de bouw van nieuwe woningen vanaf 1976 niet het eeuwige leven hebben. We zien steeds vaker dat dit materiaal inzakt, scheurt of tot poeder vergaat.
De nieuwe isolatiematerialen zijn gelukkig een stuk beter van kwaliteit en hebben daardoor een langere levensduur.
De levensduur van isolatie
Wanneer u nu woningisolatie aan laat brengen, is dit een investering voor de levensduur van uw woning. Het is wel belangrijk dat er gekozen wordt voor een isolatiemateriaal dat niet kan vervormen of vergaan. Materialen die gemakkelijk krimpen en uitzetten, zullen eerder hun isolerend vermogen verliezen. Isolatiematerialen die ongevoelig zijn voor vocht en dit niet opnemen, zijn stabieler en voorkomen schimmelvorming.
Vooral isolatiematerialen op basis van glas hebben een gegarandeerd lange levensduur. Deze materialen worden vooral gebruikt voor het isoleren van spouwmuren en daken. Als deze woningisolatie goed wordt aangebracht, zal het zijn werking blijven behouden zolang uw huis er staat.
Levensduur van vloerisolatie
VloerisolatieStop met teveel betalen. Begin vandaag met besparen op uw energierekening door goede vloerisolatie. Ook eenvoudig zelf aan te brengen!
en bodemisolatieBodemisolatie en vloerisolatie zijn twee verschillende manieren van isoleren . Bij bodemisolatie wordt een isolerend materiaal op de bodem van de kruipruimte aangebracht. Hierdoor wordt voorkomen dat kou optrekt..
vragen om geschikte isolatiematerialen. U kunt hier niet zomaar elk isolatiemateriaal gebruiken. In de kruipruimte zijn vaak allerlei buizen, leidingen en aansluitingen te vinden. Hier moet u zo af en toe bij kunnen. Daarnaast is het vaak vochtig in de kruipruimte. U heeft daarom een isolatiemateriaal nodig dat ongevoelig is voor vocht en zijn isolatiewaarde behoudt.
In veel kruipruimten worden natuurlijke materialen gebruikt, zoals zand of schelpen. Een mooie laag schelpen als bodemisolatie doet zijn werk goed, tot ze onder water komen te staan bij een hoog grondwaterpeilVloerisolatie bij hoog grondwater, is dat mogelijk? Jazeker, met de juiste isolatiematerialen kunnen ook kruipruimten met hoog grondwater goed geïsoleerd worden. Nederland ligt voor een groot deel onder de zeespiegel...
. Dan verliest deze laag zijn isolerende werking.
Er zijn ook synthetische producten op de markt die een hoog rendement geven en vochtbestendig zijn. Zo zijn DroCom isolatiechipsIsolatiechips in uw kruipruimte? Waarom zou u kiezen voor dit isolatiemateriaal? Voor u hier een goed antwoord op kunt geven wilt u natuurlijk eerst weten wat isolatiechips nu precies zijn en wat ze doen. Dat leggen..
de synthetische versie van de schelpenisolatie. Aan de vorm van de chips ziet u de inspiratie nog terug. Het grote voordeel van isolatiechips is hun ongevoeligheid voor vocht en hun vermogen om te drijven op water. Zo zal deze isolatielaag ook zijn werking behouden als er een laag water in de kruipruimte staat.
Daarnaast zijn de isolatiechips licht van gewicht, waardoor ze eenvoudig opzij te schuiven zijn als u werkzaamheden in de kruipruimte wilt uitvoeren.

Levensduur van dakisolatie
Wanneer dakisolatieHeeft uw woning geen dakisolatie? Dan heeft u onnodig hoge energiekosten. We hebben het dan over honderden euro’s per jaar. Is uw zolder verwarmd dan kunt u zelfs nog enkele honderden euro’s meer besparen op..
wordt uitgevoerd met een kwalitatief goed isolatiemateriaal en professioneel wordt aangebracht, is het een eenmalige investering. Er zijn wel situaties waarin de levensduur van dakisolatie kan worden beïnvloed.
Vooral vocht kan een grote invloed hebben op de werking van dakisolatie. Als de dakisolatie niet goed wordt aangebracht kan de werking na verloop van tijd aanzienlijk afnemen. Bij dakisolatie heeft u niet alleen te maken met vocht van buitenaf, maar ook met leefvocht van binnenuit. Het is daarom belangrijk dat er een dampschermEen dampscherm is een laag die tijdens het isoleren wordt aangebracht, om vochtproblemen te voorkomen. Vaak wordt hiervoor een folie gebruikt. Zou er geen dampscherm worden geplaatst dan kan uw isolatiemateriaal..
wordt aangebracht, die voorkomt dat vocht van binnenuit in de isolatielaag terechtkomt.
Levensduur van spouwmuurisolatie
De isolatiematerialen die tegenwoordig voor spouwmuurisolatie gebruikt worden, gaan in principe levenslang mee. Deze investering hoeft u dus maar één keer te maken. Het is een fabel dat de isolatiematerialen van tegenwoordig voor vochtproblemenIsoleren is een goede manier om vochtproblemen tegen te gaan. Toch zijn vochtproblemen een regelmatig gehoorde klacht na isolatie. Schimmelvorming op de muren en beslagen ramen zijn tekenen van teveel vocht in huis...
zorgen.
De werking van uw isolatie kan beïnvloed worden door vocht, maar daar hoeft u met de moderne materialen niet bang voor te zijn. De huidige isolatiematerialen kunnen prima vocht reguleren.
Er komt maar weinig vocht in de spouwmuur en dit wordt verwerkt door het isolatiemateriaal. Het vocht verdampt, schimmelvorming krijgt geen kans en de isolatiewaarde blijft op hetzelfde niveau.
Het is natuurlijk wel belangrijk dat uw spouwmuurisolatie op de juiste manier wordt aangebracht. Vraag daarom altijd adviesPassend en persoonlijk isolatie advies helpt u de juiste keus te maken. Natuurlijk zijn daarbij ook uw wensen belangrijk. Deze moeten dan ook zeker meegenomen worden in het advies. Woningisolatie is wat ons betreft..
aan de isolatiespecialist.
Levensduur van isolatieglas
In tegenstelling tot de moderne isolatiematerialen voor dakisolatie, spouwmuurisolatie en vloerisolatie, heeft isolatieglas een beperkte levensduur. De leverancier geeft meestal een garantie van 10 jaar, maar in de praktijk is een levensduur van 20 tot 30 jaar reëel.
Een leven lang genieten van goede woningisolatie
De isolatiematerialen van tegenwoordig zijn gemaakt om de hele levensduur van uw woning optimale prestaties te leveren. Dit is natuurlijk goed nieuws voor uw rendement. Binnen enkele jaren verdient u uw investering terug door de besparing op uw energierekening. Maar ook daarna blijft u elkaar jaar weer besparenVloerisolatie levert per jaar al snel een besparing op van 5 tot 7 m3 gas per vierkante meter geïsoleerde vloer. Dit betekent in veel gevallen een besparing van 10 tot 15% op de gasrekening. En naast het besparen op..
.
Wilt u een maximale besparing realiseren? Neem dan vrijblijvend contactVloerisolatie, spouwmuurisolatie en dakisolatie, wij verzorgen het graag voor u. Wij gaan altijd voor de hoogst haalbare besparing.
met ons op. Woningisolatie is voor ons maatwerk. U krijgt dan ook persoonlijk advies van onze isolatiespecialist.