Heeft vloerisolatie nadelen?

Heeft vloerisolatie nadelen?

Vloerisolatie nadelen? Wij als isolatiespecialist zeggen dan natuurlijk ‘nee’. Maar toch willen wij de meeste gehoorde nadelen op een rij zetten voor u. Er zijn een aantal hardnekkige nadelen die vaak worden aangedragen om niet aan vloerisolatie te beginnen.

Vaak zijn deze nadelen in het juiste perspectief gezien helemaal niet zo nadelig.

Veelgehoorde nadelen van vloerisolatie:

  • Vloerisolatie is duur
  • Het plaatsen geeft veel overlast
  • Leidingen moeten worden verplaatst
  • Isoleren is niet goed voor de gezondheid
  • Vloerisolatie zorgt voor slechte ventilatie
  • Het heeft nauwelijks effect
  • Vloerisolatie is niet duurzaam
 

Nadeel 1 : Vloerisolatie is duur

Natuurlijk kost vloerisolatie geld. Maar duur is een relatief begrip. Hoeveel kosten u heeft aan uw vloerisolatie hangt helemaal af van het aantal vierkante meters en voor welke vorm van Stookkosten verminderenvloerisolatie u kiest.
Met een goede isolatie zult u gaan besparen op uw energierekening. En dat niet alleen. Naast een duidelijk lagere energierekening verhoogt u het comfort in uw woning. Muffe luchtjes en/of schimmelvorming behoren tot het verleden. Uw woning voelt, ook in de winter, aangenaam warm en comfortabel aan. Dat is ook wat waard.

Doordat u elk jaar zult besparen op uw energierekening heeft u na enkele jaren uw investering terugverdiend. En de jaren daarna gaat de besparing gewoon door.

Is vloerisolatie dan duur… of een goede investering voor de toekomst?

Nadeel 2 : Vloerisolatie plaatsen geeft veel overlast

Sommige isolatiematerialen vragen wat meer tijd om te plaatsen en natuurlijk hangt het ook af van de oppervlakte die geïsoleerd moet worden. Maar over het algemeen zijn de meeste vormen van vloerisolatie in een halve tot één hele dag geplaatst.
U merkt hier weinig van, alles gebeurt onder uw vloer, in de kruipruimte. Natuurlijk zal het kruipluik even vrijgemaakt moeten worden.

Meestal komen er twee isolatiespecialisten om uw kruipruimte te isoleren. DroCom isolatiechips worden via een slang uw kruipruimte ingeblazen. Hierbij zorgen wij er altijd voor dat uw vloer beschermd wordt door deze netjes af te dekken.
Is de isolatie klaar dan ruimen wij alles netjes weer op zodat u niet ziet dat wij geweest zijn en direct kunt gaan genieten van uw isolatie.

Nadeel 3 : Leidingen moeten worden verplaatst

Soms zijn mensen bang dat ze alle leidingen vanuit de kruipruimte moeten verplaatsen naar hogere verdiepingen omdat ze er anders later niet meer bij kunnen.Verwarmingsbuizen
Het is inderdaad zo dat sommige isolatiematerialen ervoor zorgen dat leidingen, buizen en kabels moeilijker te bereiken zijn na isolatie van de vloer.

Met DroCom isolatiechips heeft u hier geen last van. De isolatiechips worden in een dikke laag onder uw vloer gespoten. Ze zijn zo licht van gewicht dat ze eenvoudig opzij geschoven kunnen worden als er werkzaamheden onder uw vloer nodig zijn. Zo kunnen alle leidingen gewoon blijven zitten.
En door het drogere klimaat, dat na het aanbrengen van DroCom isolatiechips ontstaat, wordt de levensduur van uw leidingen ook nog verlengd.

Nadeel 4 : Isoleren is niet goed voor de gezondheid

Er zijn veel verhalen over het effect van isoleren op de gezondheid. Dit is vooral van toepassing op isolatiematerialen waarbij chemische middelen vrij komen tijdens het aanbrengen, zoals PUR schuim.
Kiest u voor een vloerisolatie met een materiaal dat kant en klaar aangeleverd wordt dan kunt u met een gerust hart in huis blijven tijdens het aanbrengen.

Nadeel 5 : Vloerisolatie zorgt voor slechte ventilatie

Zeker in oudere woningen is goed ventileren nodig na het aanbrengen van isolatie. De natuurlijke ventilatie die eerst plaatsvond via muren, vloeren en dak is na isolatie niet meer of veel minder mogelijk. U zult in dat geval zelf meer moeten luchten of andere vormen van ventilatie toepassen.

Frisse lucht in uw woning is nodig om het leefklimaat gezond te houden. Er komt voldoende frisse lucht binnen door elke dag, ook in de winter, minimaal een half uur uw ramen open te zetten.

Een goede isolatiespecialist zorgt ervoor dat uw kruipruimte voldoende blijft ventileren, ook na het aanbrengen van de vloerisolatie. Deze ventilatie is vooral bedoeld voor uw kruipruimte, daardoor wordt niet uw hele woning geventileerd.

Het blijft dus belangrijk zelf regelmatig te luchten of ventilatieroosters aan te brengen in ramen en/of deuren voor constante ventilatie.

Nadeel 6 : Vloerisolatie heeft nauwelijks effect, ik zet de verwarming wel hoger

Met goede vloerisolatie kan de temperatuur van uw vloer met wel 4 graden omhoog gaan. ThermostaatDaarnaast helpen bepaalde isolatiematerialen optrekkend vocht tegen te gaan waardoor uw woonklimaat veel aangenamer aanvoelt en de lucht in uw woning droger wordt. Droge lucht is gemakkelijker en sneller te verwarmen. Dat zult u zeker terug zien uw, fors lagere, energierekening.

De verwarming hoger zetten zal u veel geld kosten. En de warmte zal een slecht geïsoleerd huis snel weer verlaten. Die paar graadjes hoger stoken kan zomaar honderden euro’s toevoegen aan uw energierekening, op jaarbasis.

Nadeel 7 : Vloerisolatie is niet duurzaam

Er zijn zeer veel verschillende isolatiematerialen en de ene is duurzamer dan de andere. Als u kiest voor een modern isolatiemateriaal zoals DroCom isolatiechips, kiest u voor een materiaal dat de levensduur van uw woning overtreft.

Bij de productie wordt zoveel mogelijk gekozen voor gerecyclede grondstoffen. Wordt uw woning afgebroken dan is het eenvoudig te verwijderen en volledig recyclebaar.

Nog meer nadelen van vloerisolatie?Nadelen vloerisolatie

Heeft u nog een nadeel van vloerisolatie gehoord, die nog niet hierboven besproken is? Neem gerust contact met ons op. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u alles vertellen over de verschillende isolatiematerialen die er op de markt te vinden zijn. Dus stel uw vraag gerust!
Reactie plaatsen