Wat is het beste isolatiemateriaal bij vochtbestrijding?

Wat is het beste isolatiemateriaal bij vochtbestrijding?

Het juiste isolatiemateriaal is uw grootste vriend bij vochtbestrijding. Een vochtig huis is heel vervelend. Niet alleen geeft het een onaangenaam gevoel en een muffe lucht. Het is ook slecht voor uw gezondheid. Schimmels en bepaalde bacteriën gedijen goed in een vochtige omgeving. Ook de bekende huisstofmijt en zilvervisjes zijn gek op een vochtige leefomgeving.

Het liefst verdrijft u het vocht zo snel mogelijk uit uw woning. Maar hoe, is dan de vraag? Belangrijk is natuurlijk eerst te kijken waar het vochtprobleem vandaan komt.

Er zijn veel vochtige kruipruimten in Nederland

Nederland is en blijft een vochtig landje. Een groot deel van de Nederlandse woningen staat op een vochtige ondergrond. Bij een deel staat zelfs een groot deel van het jaar een laag water onder de woning.

U zult begrijpen dat dit vocht, door verdamping, ook in uw woning komt. En dat kan voor vervelende situaties zorgen. Schimmelvorming op uw muren of zelfs meubelen, een muffe geur in huis en vervelende gezondheidsklachten zijn vaak gehoorde klachten.

Komt het vochtprobleem in uw woning vanuit uw kruipruimte? Dan is het zaak de oorzaak van dit probleem aan te pakken. Met de juiste isolatiematerialen kunt u op een vrij eenvoudige manier uw vochtprobleem verhelpen.

Bodemisolatie als vochtbestrijding

Het water of de condensvorming onder uw woning komt vanuit de bodem. Dit is dan ook de plek om het probleem aan te pakken. Door te zorgen dat het water niet langer kan verdampen en in uw woning door kan dringen zorgt u voor een droger en aangenamer woonklimaat.

Het is dan wel zaak om de juiste bodemisolatie te kiezen. Niet elk isolatiemateriaal is bestand tegen vocht of behoudt zijn werking even goed als er veel water in uw kruipruimte staat.
DroCom isolatiechips zijn bewezen effectief als bodemisolatie en bestrijden vocht als geen ander.

Bijkomend voordeel is de energiebesparing die u elk jaar weer kunt verwachten op uw energierekening!

Bodemisolatie

DroCom isolatiechips bij vochtproblemen

Vochtproblemen vanuit uw kruipruimte worden effectief opgelost met DroCom isolatiechips. Deze lichtgewicht isolatiechips worden in uw kruipruimte geblazen en vormen daar een dikke isolerende laag. Vocht condenseert onder deze laag en zal niet langer uw woning binnen komen.

Zelfs wanneer er een laag water in uw kruipruimte staat behouden de DroCom isolatiechips hun isolerende werking. Ze zullen gaan drijven op het water waardoor de isolerende laag zijn isolatiewaarde zal behouden.

Om de DroCom isolatiechips met voldoende laagdikte aan te kunnen brengen is er wel een minimale hoogte van 30 centimeter nodig in uw kruipruimte. Heeft u dit niet? Geen probleem, ook daar bieden wij een oplossing voor in de vorm van isolatieparels.

Bodemisolatie in zeer lage kruipruimten

Ook voor zeer lage kruipruimten bieden wij passende oplossingen. In ons assortiment beschikken wij over isolatieparels. Deze isolatieparels beschikken over dezelfde isolerende eigenschappen als de isolatiechips maar zijn veel kleiner. Ze vormen een isolerende laag op de bodem van uw kruipruimte waar het vocht onder blijft. En ook zij zullen gaan drijven wanneer het grondwater omhoog komt.

Doordat isolatieparels zo klein zijn kunnen wij zelfs zeer lage kruipruimten van bodemisolatie voorzien. Ook wanneer uw woning niet over een kruipluik beschikt vinden wij een passende oplossing.

isolatieparels vochtbestrijding

Wilt u vocht bestrijden met bodemisolatie?

Bij vochtproblemen vanuit uw kruipruimte vormt goede bodemisolatie de oplossing voor uw probleem. Er worden diverse isolatiematerialen aangeboden. Kies voor het isolatiemateriaal die uw vocht op een effectieve manier bestrijd en daarnaast ook nog een hoge isolatiewaarde biedt. Zo bent u niet alleen van uw vochtprobleem af maar houdt u er ook nog een mooie energiebesparing aan over. Zo verdient u uw investering vanzelf weer terug!

Wilt u weten of wij in uw woning het vocht kunnen bestrijden met bodemisolatie? Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u van passend advies voorzien. Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvende informatie, wij helpen u graag.
Reactie plaatsen