Hoe lang duurt het aanbrengen van vloerisolatie?

Hoe lang duurt het aanbrengen van vloerisolatie?

Hoe lang het aanbrengen van vloerisolatie duurt is natuurlijk afhankelijk van het gekozen isolatiemateriaal en de oppervlakte die geïsoleerd moet worden. Sommige vloerisolatiematerialen zijn behoorlijk arbeidsintensief, zoals isolatiefolie. Voor een optimale werking moet dit met de grootste zorg aangebracht worden. Wanneer er ook nog veel leidingen en buizen aanwezig zijn kan het aanbrengen flink wat tijd in beslag nemen.

Hoe wordt kruipruimte isolatie aangebracht?

Het isoleren van uw kruipruimte is een goede manier om uw energiekosten te drukken. In enkele jaren kunt u uw investering terugverdienen en genieten van een fors lagere energierekening, elk jaar weer.

Kruipruimte isolatie wordt aangebracht onder uw vloer, vanuit de kruipruimte. U zult hier zelf weinig overlast van ervaren. De werkzaamheden vinden plaats in uw kruipruimte, u heeft dus geen medewerkers in uw woning. Het kruipluik moet uiteraard bereikbaar zijn.

In uw kruipruimte kan vloerisolatie worden aangebracht, direct aan de onderzijde van uw vloer. Of er kan gekozen worden voor bodemisolatie. Dit wordt aangebracht op de bodem van uw kruipruimte waar het een dikke isolerende laag vormt.

Het aanbrengen van vloerisolatie is over het algemeen een stuk arbeidsintensiever dan het aanbrengen van bodemisolatie. Welke isolatievorm het meest geschikt is voor uw kruipruimte kan een isolatiespecialist u vertellen.

Het aanbrengen van vloerisolatie

Vloerisolatie is een isolatielaag aanbrengen direct aan de onderzijde van uw vloer. Dit kan met verschillende isolatiematerialen gedaan isolatiefolie aanbrengenworden. Enkele bekende materialen zijn isolatiefolie, PUR schuim, JetSpray of polystyreen platen.

Het aanbrengen van vloerisolatie moet naadloos gebeuren om een optimale isolatiewaarde te bereiken. Vooral in kruipruimten waar veel buizen en leidingen lopen is dit veel werk. Elke opening rond een buis of leiding moet netjes worden afgewerkt.

Afhankelijk van de afmetingen van het te isoleren oppervlak en het aantal ‘obstakels’ in uw kruipruimte kan een isolatiespecialist zomaar één tot twee dagen bezig zijn met het aanbrengen van vloerisolatie.

Het aanbrengen van bodemisolatie

Het aanbrengen van bodemisolatie is een stuk minder intensief. Op de bodem van uw kruipruimte wordt een egale laag bodemisolatie aangebracht.

Bodemisolatie wordt los op de bodem van uw kruipruimte verdeeld. Een bodemisolatiemateriaal dat vooral vroeger veel gebruikt werd zijn schelpen. Schelpen hebben veel goede isolerende eigenschappen maar zijn niet voor elke woning geschikt. Door het gewicht kan de grond onder uw woning flink verzakken en ook als er teveel water staat zijn schelpen niet de beste oplossing.

Tegenwoordig zijn er modernere isolatiematerialen, wel gebaseerd op de schelpen isolatie van vroeger. DroCom isolatiechips is zo’n materiaal. Alle positieve eigenschappen zijn hierin verenigd, zonder de nadelen. Want DroCom isolatiechips zijn super lichtgewicht waardoor ze in elke kruipruimte gebruikt kunnen worden. Daarnaast blijven ze drijven. Dus zelfs als er regelmatig een flinke laag water in uw kruipruimte staat blijven de DroCom isolatiechips hun optimale isolatiewaarde behouden.

bodemisolatie chips aanbrengen

Het aanbrengen van isolatiechips is zeer eenvoudig. De isolatiespecialist blaast met een speciaal apparaat de isolatiechips in uw kruipruimte. Hier vormt het een mooie, egale isolatielaag. Bodemisolatie is binnen één dag aan te brengen, met minimale overlast.

Bodemisolatie is zelfs zo eenvoudig aan te brengen dat u dit zelf kunt doen. Daarom bieden wij in onze webshop zakken isolatiechips aan voor de echte doe-het-zelver. U kunt zelfs een blaasunit bij ons huren zodat het aanbrengen van de chips nog eenvoudiger wordt.

Welke kruipruimte isolatie is geschikt voor uw woning?

Wilt u weten welke vorm van kruipruimte isolatie het hoogste rendement geeft in uw woning? Een van onze isolatiespecialisten komt graag bij u kijken. U ontvangt van ons persoonlijk en vrijblijvend advies.
Heeft u nog vragen over het aanbrengen van vloerisolatie of bodemisolatie? Of wilt u een offerte ontvangen? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.
Reactie plaatsen