Vochtproblemen bij spouwmuurisolatie, de oorzaak en oplossing

Vochtproblemen bij spouwmuurisolatie, de oorzaak en oplossing

Vochtproblemen bij spouwmuurisolatie, het is een veel gehoorde klacht. ‘Opeens’ zijn er vochtproblemen na het isoleren van de spouwmuur. Maar is de spouwmuurisolatie de oorzaak van de ontstane vochtproblemen?

In een klein aantal gevallen kan het slecht aanbrengen van spouwmuurisolatie inderdaad voor vochtproblemen zorgen. Er kan bijvoorbeeld niet goed gekeken zijn naar de staat van de muur en dakgoot, waardoor regenwater in de spouw terecht komt. Maar meestal ligt het probleem ergens anders.

Oorzaak van vochtproblemen na spouwmuurisolatievocht in huis

In onze woningen produceren we veel vocht. Door te koken, wassen en douchen bijvoorbeeld. Al dit vocht moet de woning weer kunnen verlaten. Zonder spouwmuurisolatie zorgen de muren voor een natuurlijke ventilatie. Tijdens gure herfstdagen kunt u dit ervaren als (schijn)tocht, wat een onaangenaam gevoel geeft.

Zodra de spouwmuur wordt geïsoleerd verdwijnt deze natuurlijke ventilatie en kan het vocht niet meer via deze weg uw woning verlaten.

Optrekkend vocht kan ook een belangrijke oorzaak zijn van vochtproblemen in huis. Dit vocht komt van onder uw woning, uw kruipruimte is vaak een vochtige plek. Optrekkend vocht ziet u terug op uw muren, rondom ramen en bij plafonds. Hier kunnen vochtige plekken ontstaan door condens. Er kan zelfs schimmelvorming ontstaan.

Zoals u ziet is hier niet de spouwmuurisolatie de oorzaak van het vochtprobleem maar komt het vocht ergens anders vandaan.

De oplossing bij vochtproblemen door spouwmuurisolatie

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Zorg daarom dat u uw spouwmuurisolatie laat uitvoeren door een ervaren isolatiebedrijf. Zij zullen een grondige inspectie uitvoeren en uw spouwmuur isoleren met het juiste isolatiemateriaal.

Ook wordt er goed gelet op factoren die in de toekomst voor vochtproblemen kunnen zorgen, zoals natte kruipruimten of schade aan muren en dakgoten. U zult passend advies ontvangen, zodat u weet waar u aan toe bent.

Het kan bijvoorbeeld nodig zijn eerst iets te doen aan uw natte kruipruimte, voor verder te gaan met andere woningisolatie. Door het aanbrengen van goede vloerisolatie, zoals bijvoorbeeld bodemisolatie met DroCom isolatiechips, wordt het vocht op de bodem van uw kruipruimte vastgehouden. De lucht boven deze isolatielaag wordt droog. Zo heeft u niet langer last van vocht uit de kruipruimte die uw woning binnen komt.

Vochtproblemen tegengaan bij spouwmuurisolatieventileren tegen vochtproblemen

Hoe meer uw woning wordt geïsoleerd, hoe belangrijker ventilatie wordt. Woonvocht moet ergens heen. Als het uw woning niet uit kan zal het gaan condenseren tegen muren, plafonds en ramen. Door uw woning van goede ventilatie te voorzien kan het vocht uw woning uit en worden vochtproblemen voorkomen.

Dit kunt u zelf doen door regelmatig te luchten. Ook ventilatieroosters in uw ramen zijn een goede oplossing. Heeft u een ventilatiesysteem? Zet deze dan nooit helemaal uit.
Zorg ervoor dat de frisse lucht door het hele huis kan stromen en ventileer meer als er veel mensen in huis zijn, zoals tijdens een feestje.

Spouwmuurisolatie zonder vochtproblemen

Wilt u graag spouwmuurisolatie zonder vochtproblemen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Isolatie is bij ons altijd maatwerk. Elke woning en elke situatie is anders. Daarom passen wij onze isolatie aan op uw woning en wensen.

Onze isolatiespecialisten letten altijd op factoren die voor vochtproblemen zouden kunnen zorgen. Ook adviseren wij u over wat u kunt verwachten na het aanbrengen van spouwmuurisolatie. Zo voorkomen wij dat u last krijgt van vochtproblemen en volop kunt genieten van een aangenaam woonklimaat en een flinke besparing op uw energierekening.

Wilt u de mogelijkheden van spouwmuurisolatie bespreken met onze isolatiespecialist? Neem contact met ons op.
Reactie plaatsen