Hoe belangrijk is dakisolatie?

Hoe belangrijk is dakisolatie?

Hoe belangrijk is dakisolatie voor uw woning? Is het de investering wel waard? Veel woningbezitters vragen zich dit af. Het isoleren van uw dak kan een flinke investering zijn. Dan wilt u wel weten of u deze investering gemakkelijk weer terugverdient en of u er voldoende voordelen uit haalt.

Het isoleren van uw woning is altijd een goed idee. U zult met goede isolatie niet alleen besparen op uw energiekosten. Ook de kwaliteit van uw binnenklimaat zal merkbaar verbeteren. En aangezien zo’n 20 tot 30% van de warmte in huis verloren gaat via een ongeïsoleerd dak, is dakisolatie een belangrijk onderdeel van uw woningisolatie.

Het belang van dakisolatie

Goede dakisolatie maakt uw woningisolatie compleet. Wanneer u uw vloerisolatie en spouwmuurisolatie op orde heeft mag de dakisolatie niet ontbreken. Met goede vloer- of bodemisolatie houdt u de kou, en het vocht, vanuit de kruipruimte tegen.
Spouwmuurisolatie is de best renderende vorm van woningisolatie. Mede doordat bijna een kwart van de warmte in huis verloren kan gaan via ongeïsoleerde muren.

Maar warmte stijgt, dus zonder goede dakisolatie raakt u alsnog al uw duur gestookte warmte kwijt. Een goede dakisolatie mag dus niet ontbreken wanneer u serieus met woningisolatie bezig bent. U zult letterlijk honderden euro’s per jaar besparen als uw dak voorzien is van een goede laag dakisolatie.

De voordelen van dakisolatie

Dakisolatie geeft u, mits goed aangebracht, diverse voordelen. Met goede dakisolatie kan de warmte niet langer ontsnappen via uw dak. Dat scheelt flink in de stookkosten, een aangename verrassing op uw volgende energierekening.

Dakisolatie

Wanneer de dakisolatie op de juiste manier wordt aangebracht, naadloos en met een goed dampscherm, wordt vocht geweerd en daarmee schimmelvorming voorkomen.
Minder vocht in huis betekent een gezonder binnenklimaat. Schimmels en huisstofmijten krijgen minder kans.

Bijkomend voordeel van dakisolatie, met een wollige structuur, is de geluidsdempende werking. De meeste dakconstructies zijn licht en niet geluidwerend gebouwd. Omgevingsgeluiden komen gemakkelijke via het dak uw woning binnen. Dit kan zorgen voor hinderlijke geluiden in huis. Een dikke laag dakisolatie houdt deze geluiden grotendeels tegen. Dit geldt alleen voor zachte isolatiematerialen, zoals minerale wol, niet voor harde isolatiematerialen.

De grootste voordelen van dakisolatie op een rijtje:
  • Aanzienlijke besparing op uw energierekening
  • Voorkomen van schimmelvorming, door vocht in huis
  • Gezonder woonklimaat
  • De waarde van de woning neemt toe
  • Vermindering van omgevingsgeluiden
Deze voordelen, plus de relatief korte terugverdientijd, zijn de investering zeker waard.

Kies de beste dakisolatie voor uw woning

Bij alle woningisolatie geldt; hoe dikker de isolatielaag, hoe hoger de besparing. Daarom gaan wij altijd voor de hoogst haalbare besparing. Isoleren is bij ons dan ook maatwerk. Geen woning is hetzelfde, en daarom passen wij de dakisolatie aan uw woning en wensen aan.

Wij brengen een zo dik mogelijke, naadloze dakisolatielaag aan en voorzien uw dak van een goed dampscherm. Zo worden vochtproblemen in de toekomst voorkomen.
Natuurlijk kijken wij hierbij ook naar de rest van uw woning en voorzien u, indien gewenst, van advies voor uw verder woningisolatie.

Wilt u weten wat de beste dakisolatie is voor uw woning? Neem gerust contact met ons op. Een van onze isolatiespecialisten helpt u graag aan passende informatie.
Reactie plaatsen