Convectorput isolatie

Convectorput isolatie

Uw convectorput wordt een stuk effectiever door het aanbrengen van isolatie. Warmte stijgt, zou u zeggen. Maar juist bij een convectorput ‘lekt’ veel warmte naar de koude kruipruimte.
Warmte stroomt altijd van een warme ruimte naar een koelere ruimte. Daardoor zal de warmte niet meteen uw woning in gaan maar eerst de kou in de kruipruimte willen bestrijden. En dat merkt u, op uw energierekening.

U kunt uw convectorput zowel van binnen als van buiten, in uw kruipruimte, isoleren. Doet u beide dan bereikt u een optimaal effect.

Uw convectorput isoleren van binnenuit

Aan de binnenkant van uw convectorput kunt u gebruik maken van de bekende radiatorfolie. Hiermee wordt de warmte gereflecteerd zodat minder warmte richting de kruipruimte zal verdwijnen. Deze dunne folie kunt u over het algemeen wel kwijt in de smalle ruimte die over blijft in de convectorput.
Er zitten wel nadelen aan deze vorm van isolatie. U zou de reflecterende folie als storend kunnen ervaren omdat u het kunt zien zitten in de convectorput. Ook is radiatorfolie vrij kwetsbaar. Het kan dus makkelijk beschadigen als u de convectorput schoonmaakt.

Er zijn meerdere isolatiematerialen in de handel die u, afhankelijk van de beschikbare ruimte, kunt gebruiken. Veelal wordt deze isolatie uitgevoerd in plaatmateriaal. Deze platen zijn over het algemeen vrij dik. Veelal is er in de convectorput niet zoveel ruimte beschikbaar. En als er al dunnere platen beschikbaar zijn is de isolatiewaarde hiervan laag.
Daarnaast zit u nog steeds met het esthetische effect. Zichtbare platen isolatiemateriaal zien er over het algemeen weinig smaakvol uit in uw woonkamer.

Uw convectorput isoleren vanuit de kruipruimte

De convectorput isoleren vanuit de kruipruimte geeft meer mogelijkheden. Al kunt u in uw kruipruimte niet zomaar elk isolatiemateriaal gebruiken. Deze, over het algemeen, vochtige ruimte vraagt om aangepaste isolatiematerialen.
Door de warmteontwikkeling in de convectorput is er ook extra kans op condensvorming. En extra vocht in uw woning wilt u uiteraard voorkomen.

Door uw convectorput vanuit de kruipruimte te isoleren zorgt u ervoor dat de warmte niet via de kruipruimte kan verdwijnen. Zo profiteert u optimaal van de opgewekte warmte in uw woonkamer.

Het meest ideale isolatiemateriaal zorgt ervoor dat vocht dicht bij de bodem van uw kruipruimte blijft en de warmte in uw woning.

Bodemisolatie om uw convectorput te isoleren

Bodemisolatie is hier een prima oplossing. Maakt u bijvoorbeeld gebruik van convectorput isolerenDroCom isolatiechips dan blijft het vocht op de bodem van uw kruipruimte.
Zelfs als er water in uw kruipruimte staat is dat geen probleem. De isolatiechips van DroCom blijven hierop drijven. Zo voorkomt u dat het vocht uit uw kruipruimte in uw woning terecht komt. Eventuele vochtproblemen, veroorzaakt door een vochtige kruipruimte, worden hiermee ook meteen opgelost.

Een goede, dikke laag bodemisolatie kunt u, onder de vloer, extra dik/hoog om uw convectorput heen aanbrengen. Hierdoor blijft de warmte in uw convectorput. En mocht u in de toekomst werkzaamheden willen uitvoer aan uw convectorput dan schuift u eenvoudig de isolatiechips aan de kant.

Hoe zit het met uw vloerisolatie

Is uw woning al voorzien van vloerisolatie? Afhankelijk van de gebruikte isolatiematerialen kan bodemisolatie hierop een extra aanvulling zijn die u nog meer energiebesparing oplevert. Is uw kruipruimte nog niet voorzien van isolatiemateriaal? U kunt hier nog een flinke winst boeken!

Wilt u graag meer informatie over de beschikbare isolatiematerialen of advies over de beste oplossing in uw situatie? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag de beste resultaten te behalen met uw woning isolatie.
Reactie plaatsen