Spouwmuurisolatie, kunt u subsidie krijgen?

Spouwmuurisolatie, kunt u subsidie krijgen?

Subsidie op spouwmuurisolatie maakt uw investering een stuk aantrekkelijker. Zowel de overheid als verschillende gemeenten stimuleren energiebesparende maatregelen. Dit doen ze door regelmatig aantrekkelijke subsidies beschikbaar te stellen en speciale, goedkope leningen te geven voor energiebesparende maatregelen.

Om in aanmerking te komen voor subsidie of een lening moet u uiteraard wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. De subsidiepot van de overheid is vaak snel leeg, maar wellicht heeft u bij uw gemeente meer geluk. Kunt u subsidie krijgen voor uw spouwmuurisolatie?

Voorwaarden subsidie spouwmuurisolatie

U zult aan diverse voorwaarden moeten voldoen om te kunnen profiteren van subsidie op spouwmuurisolatie. Zo zult u zelf de eigenaar van de woning moeten zijn waarvoor deze subsidie wordt aangevraagd.

Om in aanmerking te komen moet u ten minste twee vormen van woningisolatie of energiebesparende maatregelen combineren. U kunt dus, naast de spouwmuurisolatie, ook uw vloerisolatie of dakisolatie laten aanpakken. Het is belangrijk dat u de werkzaamheden laat uitvoeren door een erkend aannemer. Daarnaast moet de Rd-waarde van de spouwisolatie 1,1 m2K/W of meer zijn.

Met een subsidie kunt u tot wel 20% van uw investering terugkrijgen. Daarvoor moet er wel een minimale oppervlakte worden geïsoleerd. Voor een rijtjeshuis is dit zo’n 15m2, voor een vrijstaande woning loopt dit op naar zo’n 50m2.

Vraag uw subsidie altijd aan voordat u de isolatiewerkzaamheden uit laat voeren.

subsidie

Voor welke subsidie kunt u in aanmerking komen?

Naast de landelijke subsidieregelingen komen ook diverse gemeenten met hun eigen regelingen en subsidies. Zij hebben hiervoor hun eigen voorwaarden. Om er zeker van te zijn of u hiervoor in aanmerking komt kunt u meer informatie opvragen bij de betreffende gemeente.

De overheid lijkt hier geen vast beleid in te hebben. Sinds april 2017 is de subsidiepot voor particulieren op. De Vereniging van Eigenaren kan nog wel gebruik maken van een voor hun gereserveerde subsidiepot. Zij krijgen zelfs nog een extra bonus als ze hun gebouw extra isoleren.

Wilt u weten welke subsidies en aantrekkelijke kortingen er gelden op woningisolatie? Informeer gerust bij ons, wij helpen u graag.

Profiteren van spouwmuurisolatie zonder subsidie?

Met of zonder subsidie, spouwmuurisolatie is altijd een goede keus. Ook al is de subsidiepot van de overheid op dit moment leeg, isoleren levert u nog steeds geld op. Spouwmuurisolatie heeft een zeer hoog rendement. Daardoor kunt u uw investering doorgaans in zo’n 5 jaar alweer terug verdienen.

Daarnaast profiteert u ook nog steeds van het lage btw tarief van 6%. Dit lage tarief geldt alleen op de werkzaamheden, niet op de isolatiematerialen zelf.

En wilt u graag snel van de voordelen van spouwmuurisolatie gaan genieten, maar zit de investering er nu even niet in qua budget? Maak dan gebruik van de Energiebespaarlening. Hierdoor kunt u, tegen een aantrekkelijke rente, geld lenen om nu al uw isolatie te laten optimaliseren.

Zo geniet u snel van een aangenaam woonklimaat, en kunt u meteen gaan besparen op uw energierekening.

Isoleren met subsidie

Spouwmuurisolatie is de meest effectieve, en voordeligste, manier om uw woning te isoleren. Natuurlijk zou u hierbij graag gebruik maken van een leuke subsidie. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag uitzoeken welke subsidies er voor u beschikbaar zijn op dit moment.
Reactie plaatsen