Garage van spouwmuurisolatie voorzien

Garage van spouwmuurisolatie voorzien

Vaak kunt u vanuit de bijkeuken, of elders in de woning, via een binnendeur uw garage in. Vooral in de winter kan het temperatuurverschil zeer groot zijn.

Ligt ook nog een van de kamers van de bovenverdieping boven uw garage dan is goede isolatie zeker nodig. U voorkomt hiermee onnodig hoge stookkosten.

Waarom de spouwmuur van uw garage isoleren?

Gebruikt u de garage enkel als opslag, of voor uw fiets of auto, dan denkt u er niet zo snel over om deze ruimte beter te isoleren. Wellicht heeft u ook een tweede koelkast of andere apparatuur hier staan.

Ongemerkt komt u vaker in de garage dan u denkt. Elke keer als de deur open gaat komt er flink wat kou mee uw woning in. Die koude lucht zult u opnieuw warm moeten stoken.

Een niet goed sluitende garagedeur kan daarnaast ook voor flink wat tocht zorgen. Een koude luchtstroom, die onder de garagedeur door komt, kan u koude voeten bezorgen.

Pak de isolatie van uw garage goed aan

Bekijk uw garage eens kritisch en schrijf de verbeterpunten op. Is de garagedeur wel geïsoleerd? Of waait het aan alle kanten naar binnen? Zijn de muren voorzien van spouwmuurisolatie? En als er zich een kamer boven de garage bevindt, hoe zit het met de dak- of tussenvloer isolatie?

De kamervloer boven de garage kan erg koud worden door de koude ruimte eronder. Zeker als de garage niet verwarmd wordt kan dit temperatuurverschil zeer groot worden. Niet alleen moet u harder stoken om uw woning warm te krijgen. De vloer blijft onaangenaam koud aanvoelen.

Spouwmuurisolatie in garage

Uw garage van spouwmuurisolatie voorzien

Als de garage tegelijk met uw woning is gebouwd is de kans groot dat deze voorzien is van een spouwmuur. Is de woning van na 1980 dan kan er ook al een dunne isolatielaag aanwezig zijn in de spouw.
Na-isoleren kan hier een groot verschil maken. Oude isolatiematerialen zijn lang niet zo vormvast als de materialen van tegenwoordig. De oude materialen kunnen ingezakt zijn waardoor grote delen van de muur niet meer van isolatie voorzien zijn.

Oudere woningen, die gebouwd zijn voor 1920, hebben waarschijnlijk geen spouwmuur. Ook als de garage later aangebouwd is bestaat de kans dat een spouwmuur achterwegen gelaten is.

Maar ook dan kunt u uw muren isoleren. Door aan de binnenzijde een isolatielaag te plaatsen, voorzien van een voorzetwand, kunt u een effectieve isolatie aanbrengen.

Waar moet u rekening mee houden bij de isolatie van uw garage

Als u de garage wilt gaan isoleren zijn er punten waarmee u rekening moet houden. Gebruikt u de garage als stalling voor uw auto of motor, dan moet er voldoende ventilatie aanwezig zijn. Bij het isoleren van een ruimte worden over het algemeen alle naden en kieren dichtgemaakt. Hierdoor wordt de ventilatie sterk verminderd of zelfs stopgezet.

Voor motorvoertuigen is een goede ventilatie nodig, volgens het bouwbesluit. Dit betekend dat de ruimte in principe bijna dezelfde temperatuur krijgt als buiten. Isoleren heeft dan weinig zin.

Wel kunt u de muren, deur en het plafond van uw garage van isolatie voorzien, op de plekken waar het uw leefruimte raakt. Zo voorkomt u alsnog dat de kou vanuit de garage uw woning binnendringt.

Hulp nodig bij het isoleren van uw garage?

U kunt bij ons terecht voor alle vormen van woningisolatie. Zowel dakisolatie, spouwmuurisolatie als vloer- en bodemisolatie verzorgen wij met veel plezier voor u.

Twijfelt u wat de beste isolatieoplossing voor uw garage is? Laat een van onze isolatiespecialisten met u meekijken. Wij gaan altijd uit van maximale besparing en geven u passend advies.
Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.
Reactie plaatsen