Subsidie op dakisolatie

Subsidie op dakisolatie

Subsidie op dakisolatie, dat is een fijne bijkomstigheid. Als u toch wilt investeren in dakisolatie is een subsidie natuurlijk altijd welkom. Het aanbrengen van isolatie verdient zichzelf altijd terug, maar met een subsidie heeft u uw investering nog sneller terug.

Energie besparen is een ‘hot-item’ waar verschillende partijen aandacht aan geven. Vanuit de Rijksoverheid wordt op verschillende manieren het nemen van energiebesparende maatregelen gestimuleerd. Met enige regelmaat worden er subsidiepotjes vrijgegeven, die ook vaak snel weer leeg zijn. Maar gelukkig er zijn meer subsidie mogelijkheden, en andere fiscaal aantrekkelijke regelingen.

Subsidie op dakisolatie via uw gemeente

Niet alleen de Rijksoverheid geeft subsidie op energiebesparende maatregelen, zoals dakisolatie. En dat is maar goed ook, want de subsidiepot van de overheid is vaak leeg.
Afhankelijk van de gemeente waar u woont worden er subsidies gegeven, en andere financiële maatregelen genomen, om het isoleren van uw woning aantrekkelijker te maken.

Bent u benieuwd of uw gemeente subsidie geeft op dakisolatie? Dan kunt u contact opnemen met uw gemeente voor meer informatie. Of u kijkt op Energiesubsidiewijzer.nl voor een overzicht van de mogelijkheden. U zult aan een aantal voorwaarden moeten voldoen om in aanmerking te komen voor subsidie.

Ziet u door de bomen het bos niet meer? U kunt altijd contact met ons opnemen, wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Dakisolatie

Subsidie en andere financiële maatregelen

Naast de welbekende subsidie wordt het aanbrengen van woningisolatie en energiebesparende oplossingen op meerdere manieren gestimuleerd. Zo geldt er een verlaagd btw tarief van 6% op het aanbrengen van dakisolatie. Op het isolatiemateriaal zelf geldt wel het hoge btw tarief van 21%.
Voorwaarde om van dit lage btw tarief gebruik te maken is dat uw woning minimaal 2 jaar oud is.

De energiebespaarlening is een andere aantrekkelijke financiële regeling die het mogelijk maakt om direct te genieten van woningisolatie, ook al laat uw budget het nu nog niet toe. Met deze lening kunt u tegen een zeer aantrekkelijk tarief geld lenen om bijvoorbeeld uw woning te isoleren.
Uiteraard moet u ook hiervoor aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo mag u bijvoorbeeld niet ouder zijn dan 75 jaar en u moet eigenaar zijn van de woning waaraan de werkzaamheden worden uitgevoerd.

Uw dak isoleren zonder subsidie?

Uw dak isoleren loont altijd, ook zonder subsidie. Wist u dat meer dan een kwart van de warmte in huis verloren kan gaan via een ongeïsoleerd dak? U bespaart dus hoe dan ook geld, met of zonder subsidie.

Al binnen 5 tot 7 jaar heeft u uw investering terugverdient. En natuurlijk stopt het daar niet bij. Ook in de jaren die volgen bespaart u elk jaar weer een fors bedrag op uw energierekening.
Daarnaast verhoogt u het comfort in uw woning. En is uw geïsoleerde zolder groot genoeg dan creëert u een compleet nieuwe leefruimte.

Een goed geïsoleerd dak biedt u vele voordelen. In de winter blijft de warmte binnen, in de zomer houdt u het langer koel. En de isolatielaag zorgt meteen voor de geluiddemping van hinderlijke geluiden van buitenaf.

Meer informatie over subsidie bij dakisolatie?

Wilt u precies weten wat de mogelijkheden zijn voor subsidie bij dakisolatie? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag uit te zoeken voor welke subsidie u in aanmerking komt. En van welke andere aantrekkelijke maatregelen u gebruik kunt maken.

Zo wordt het aanbrengen van dakisolatie nog aantrekkelijker. Wij horen graag van u!
Reactie plaatsen