Beste dakisolatie schuin dak? Dit zijn de mogelijkheden
18 november 2021 

Beste dakisolatie schuin dak? Dit zijn de mogelijkheden

Dakisolatie voor uw schuine dak is een goed idee. Zeker 30% van de warmte gaat verloren via een ongeïsoleerd dak. Dat is zonde van uw energie en niet goed voor het milieu. Uw schuine dak isoleren brengt grote voordelen met zich mee. Uw woonklimaat zal merkbaar verbeteren en u zult een enorme besparing op uw stookkosten realiseren.

Met goede dakisolatie kunt u honderden euro’s per jaar besparen. Zo heeft u niet alleen binnen enkele jaren uw investering terug, ook daarna geniet u van lagere maandlasten.

Als u gaat investeren in dakisolatie op uw schuine dak, dan wilt u natuurlijk de beste isolatie. Het is een eenmalige investering, dus dat wilt u het in één keer goed doen.


“Bespaar honderden euro’s per jaar met de beste dakisolatie voor uw schuine dak.”


Waarom uw schuine dak isoleren?

Het isoleren van uw schuine dak biedt u veel voordelen. De energiebesparing is natuurlijk een belangrijke reden om uw dakisolatie aan te pakken. Zeker met de alsmaar stijgende gasprijzen. Heeft u nu een ongeïsoleerd dak, dan kunt u jaarlijks honderden euro’s besparen met goede isolatie. Dat is natuurlijk altijd mooi. Daarnaast krijgt uw huis een beter energielabel. Daardoor stijgt uw woning in waarde, mocht u het willen verkopen.

Waarschijnlijk wilt u eerst nog even zelf genieten van uw geïsoleerde schuine dak, want dat gaat u zeker merken. Doordat warmte stijgt en via een ongeïsoleerd dak verdwijnt, ontstaat er een koude luchtstroom in huis. Deze tocht wordt als onaangenaam ervaren. Na het aanbrengen van dakisolatie zult u merken dat deze vervelende tocht verdwijnt.

Goede dakisolatie zorgt ervoor dat warmte in de winter langer in huis blijft. Maar ook in de zomer heeft u plezier van uw geïsoleerde schuine dak. Het warme zomerzonnetje kan uw dak behoorlijk opwarmen. Goede dakisolatie houdt de warmte langer buiten, waardoor uw woonklimaat een stuk aangenamer wordt.

Goede dakisolatie is ook beter voor de constructie van uw huis. Na het aanbrengen van de isolatielaag zal er geen condensvorming meer optreden in de dakconstructie. Hierdoor zijn vochtproblemen, schimmelvorming en rotting verleden tijd.

Beste dakisolatie schuin dak

De beste dakisolatie voor uw schuine dak

Welke dakisolatie voor uw woning het beste is, hangt af van een aantal factoren. Hoeveel ruimte heeft u in de dakconstructie, zijn er vochtproblemen, welke wensen heeft u en wat is uw budget?

Persoonlijk advies van een ervaren isolatiespecialist helpt u de beste keus te maken.

Isolatie schuin dak met inblaaswol

Wij gebruiken vaak minerale inblaaswol voor het isoleren van schuine daken. Hoe dikker de isolatielaag, hoe hoger de besparing. Veel schuine daken hebben voldoende ruimte aan de binnenzijde om een mooie, dikke isolatielaag aan te brengen. Isoleren is bij ons altijd maatwerk, omdat we dan echt een maximale besparing kunnen realiseren.

Voordelen van inblaaswol als dakisolatie:

 1. Zeer goede isolerende werking
 2. Alle beschikbare ruimte wordt gebruikt
 3. Vochtafstotend
 4. Schimmel en bacterie werend
 5. Onbrandbaar
 6. Geluiddempend

Minerale inblaaswol is een gespoten glaswol met een fijne structuur. Hierdoor kan er heel nauwkeurig een passende isolatielaag worden aangebracht. Inblaaswol is daardoor voor allerlei toepassingen geschikt. Het kan aan de binnenkant van de dakconstructie worden aangebracht, maar ook als tussenvloerisolatie gebruikt worden. U kunt het zelfs los op de zoldervloer laten liggen als isolerende laag op een zolder die u niet gebruikt.

Inblaaswol is niet chemisch, brandveilig en gemakkelijk te verwijderen, waarna het gerecycled kan worden. Door het hoge volume en de wollige structuur werkt dit isolatiemateriaal niet alleen goed als thermische isolatie, maar ook als geluidsisolatie. Uw wooncomfort wordt hierdoor nog meer verhoogd.

Beste dakisolatie schuin dak

Schuin dak isoleren met polystyreen platen

Heeft u minder ruimte? Dan kunt u op een ruimtebesparende manier uw schuine dak isoleren met polystyreen platen. Dit zijn witte kunststof isolatieplaten die u wellicht herkent als piepschuim. Omdat wij altijd streven naar maximale energiebesparing werken wij niet met kant-en-klare isolatieplaten. Deze zijn vaak dunner dan u in uw dakconstructie kwijt kunt.

Hoe dikker de isolatielaag, hoe hoger uw besparing. Daarom leveren wij polystyreen platen in verschillende diktes en snijden wij ze voor u op maat, zodat u naadloos uw schuine dak kunt isoleren. Het naadloos aanbrengen van de polystyreen platen maakt het gebruik van dampremmende folie overbodig. In sommige situaties is het gebruik van folie wel aan te raden, uiteraard geven we u passend advies om vochtproblemen te voorkomen.

Voordelen van uw schuine dak isoleren met polystyreen platen:

 1. Hoge isolatiewaarde
 2. Ongevoelig voor vocht
 3. Relatief goedkoop isolatiemateriaal
 4. Gemakkelijk te verwerken
 5. Lichtgewicht
 6. Ongevoelig voor schimmelvorming
 7. Drukvast en daardoor beloopbaar
 8. Brandveilig
 9. Veroudert niet of nauwelijks, dus blijvend goed geïsoleerd

Reflecterende isolatiefolie voor uw schuine dak

Reflecterende folie doet het niet alleen goed als isolatiefolie onder uw vloer, maar ook aan de binnenzijde van uw schuine dak. Isolatiefolie werkt met stilstaande luchtlagen. Stilstaande lucht is de beste warmte-isolatie. Reflecterende folies zijn relatief dun, waardoor ze heel weinig ruimte innemen. Ideaal als u weinig plaats heeft voor een dikke isolatielaag.

Voordelen dakisolatie met isolatiefolie:

 1. Hoge isolatiewaarde
 2. Indien goed aangebracht is het vochtwerend
 3. Brandveilig
 4. Warmte wordt terug uw woning in gereflecteerd
 5. U bespaart flink op uw energierekening
 6. Bij een dunne laag al een goede isolatiewaarde

Beste dakisolatie schuin dak

Welke isolatie is het beste voor uw schuine dak?

Welke isolatie het beste is voor uw schuine dak is afhankelijk van allerlei factoren. Woningisolatie is voor ons altijd maatwerk. Wij bekijken uw woning als één geheel. Als alle woningisolatie op elkaar afgestemd is, zult u de hoogst mogelijke besparing verwezenlijken.

Wilt u meer weten over de verschillende soorten dakisolatie voor uw schuine dak?

Ontdek hier de beste dakisolatie voor uw schuine dak:

 1. Dakisolatie met inblaaswol
 2. Dakisolatie met polystyreen platen
 3. Dakisolatie met reflecterende folie
Reactie plaatsen