Wat zijn de voor- en nadelen van isolatieparels?

Wat zijn de voor- en nadelen van isolatieparels?

Isolatieparels, dat klinkt exclusief, en duur. Maar dat valt alles mee. U krijgt geen echte parels onder uw vloer. Isolatieparels zijn gemaakt van polystyreen, beter bekend als piepschuim.
Doordat de isolatieparels zeer klein zijn is dit isolatiemateriaal uitermate geschikt voor zeer lage kruipruimten. Zelfs tot in de kleinste hoekjes kan er geïsoleerd worden.

Maar wanneer zijn isolatieparels nu de beste keus voor uw woning? In dit artikel vertellen wij u meer over de voordelen en nadelen van isolatieparels en hun werking.

De voordelen van isolatieparels

Is uw kruipruimte lager dan 50 centimeter dan zullen veel vloerisolatie toepassingen niet in uw kruipruimte mogelijk zijn. Voor het aanbrengen van deze isolatiematerialen is voldoende ruimte nodig. Is deze ruimte niet aanwezig dan is het aanbrengen, van bijvoorbeeld reflecterende folie, niet mogelijk.

De hoogte van uw kruipruimte is dus bepalend voor de mogelijkheden qua isolatie. Misschien heeft u zelfs te horen gekregen dat isolatie in uw kruipruimte niet mogelijk is vanwege het gebrek aan ruimte of het ontbreken van een kruipluik.

Gelukkig kunnen wij u wel helpen door het inzetten van isolatieparels.

Enkele voordelen van isolatieparels:

    • Zeer licht van gewicht
    • Ongevoelig voor vocht
    • Bestand tegen schimmels en vocht
    • Zeer duurzaam
    • Uw kruipruimte blijft toegankelijkisolatieparels
 

Het aanbrengen van isolatieparels is zeer eenvoudig. Met een blaasunit worden de parels in uw kruipruimte geblazen. Doordat ze zo klein zijn dringen ze zelfs in de kleinste hoekjes door.
En wilt u in de toekomst werkzaamheden in uw kruipruimte uitvoeren dan schuift u eenvoudig de isolatieparels opzij.

 

Isolatieparels en water in uw kruipruimte

Isolatieparels zijn prima geschikt wanneer u last heeft van water in uw kruipruimte. Vochtproblemen in huis zoals schimmelvorming, een muffe geur en condensvorming worden eenvoudig opgelost. Doordat de isolatieparels zeer licht van gewicht zijn blijven ze als een isolerende laag op het water in uw kruipruimte drijven.
Water en condensvorming zullen niet lager uw woning aantasten na het aanbrengen van de isolatieparels.

Nadelen van isolatieparels

Ondanks alle veelbelovende voordelen van isolatieparels zijn er ook een paar nadelen. Zo heeft een standaard laag van tussen de 15 en 25 centimeter van dit isolatiemateriaal onvoldoende effect in droge en hoge kruipruimten. Hier kunt u beter gebruik maken van andere isolatiematerialen, zoals bodemisolatie met DroCom isolatiechips of een vorm van vloerisolatie.

Ook zijn isolatieparels zo licht dat ze zouden kunnen wegwaaien wanneer het flink tocht in uw kruipruimte. Hierdoor ontstaan hoopjes isolatiemateriaal in plaats van een mooie egale laag.

Nadelen van isolatieparels:
  • Onvoldoende warmte isolatie in hoge, droge kruipruimten
    (Bij een standaard laagdikte van tussen de 15 en 25 cm)
  • Kan verwaaien bij tocht
Isolatieparels zijn vooral geschikt voor lage kruipruimten waar het vochtig is of zelfs een laag water staat. Een laag van 10 tot 15 centimeter isolatieparels geeft al een isolerend effect en lost uw vochtprobleem op.

Zijn isolatieparels de oplossing voor uw woning?

Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u passend advies geven over welke isolatie voor uw isolatieparelswoning het beste is. U wilt natuurlijk zoveel mogelijk rendement, energiebesparing, een aangenaam warm huis en niet langer de nadelige gevolgen van vocht in uw woning.

Is uw kruipruimte laag en volgens sommige ‘moeilijk te isoleren’? Wij gaan graag de uitdaging aan. Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.
D v.d. Reijden
Door

D v.d. Reijden

op 23 Dec 2020

mijn kruipruimte is 40cm diep, en bij een natte periode staat er een laagje water. Op mijn knieen kruipen lukt niet, ik moet me als een slang door de watermeter luik wringen, en dan tijgeren. ik denk daarom, dat een laag van 15cm korrels, het geheel ontoegankelijk maakt voor reparatie van gas -water- en rioolpijpen. Het opzij duwen van dit spul zal veel last geven , door statische lading, en weinig ruimte om de armbeweging te maken

Van Voren
Door

Van Voren

op 29 Oct 2024

Als loodgieter bis het balen de korrels schuif je niet op. Maakt reparaties aan leidingen stukken moeilijker. Onlangs liet ik een aftapkraantje vallen in de korrels en kon het niet meer terug vinden. Conclusie: Ik voer geen reparaties meer uit.

Reactie plaatsen