Kruipruimte isolatie aanbrengen, hoe hoog moet mijn kruipruimte zijn?

Kruipruimte isolatie aanbrengen, hoe hoog moet mijn kruipruimte zijn?

Kruipruimte isolatie kunt u op verschillende manieren aanbrengen. De hoogte van uw kruipruimte speelt een rol bij de mogelijkheden die u heeft. U kruipruimte kunt u isoleren door het aanbrengen van vloerisolatie en/of bodemisolatie.

Vloerisolatie wordt aangebracht direct aan de onderzijde van uw vloer. De kruipruimte zal minimaal 50 centimeter hoog moeten zijn. Anders is er niet voldoende ruimte om deze vorm van isolatie aan te brengen.
Bodemisolatie biedt u meer mogelijkheden. Ook lagere kruipruimten kunnen van bodemisolatie worden voorzien.

Hoe hoog moet de kruipruimte zijn voor vloerisolatie?

Zoals al eerder genoemd is de minimale hoogte voor het aanbrengen van vloerisolatie 50 centimeter.
Vloerisolatie aanbrengen is een precies klusje. Om het goed aan te pakken heeft u wat ruimte nodig. De meeste kruipruimten zijn vrij krap waardoor het aanbrengen van vloerisolatie soms lastig kan zijn.

Leidingen onder de vloer

Vooral vloerisolatie door middel van reflecterende folie, zoals Tonzon, neemt veel ruimte in beslag. U raakt hierdoor nog meer kostbare ruimte kwijt. Als u uw kruipruimte wilt betreden om werkzaamheden uit te voeren aan leidingen, buizen en bedrading die zich daar bevinden zult u extra voorzichtig moeten zijn. Reflecterende folies zijn zeer kwetsbaar en beschadigen snel. Bij beschadiging zal het isolerende effect afnemen.

Hoe hoog moet de kruipruimte zijn voor bodemisolatie?

Bodemisolatie geeft u meer mogelijkheden. De bodem van uw kruipruimte kan met verschillende isolatiematerialen worden geïsoleerd. Vroeger werd geregeld gebruik gemaakt van een isolerende laag schelpen. Tegenwoordig zijn isolatiematrassen, isolatieparels of isolatiechips veel gebruikte toepassingen.

Schelpen vormen een dichte, zware laag op de bodem van uw kruipruimte. Ze vormen een isolerende laag zolang het grondwater er niet bovenuit komt. Heeft u voldoende ruimte onder uw vloer dan kunnen schelpen een optie zijn. Heeft u minder ruimte of wilt u eenvoudig onder uw vloer bij leidingen en buizen kunnen komen dan is een ander isolatiemateriaal geschikter.

Kiest u bijvoorbeeld visolatieparelsoor DroCom isolatiechips dan kunt u bij werkzaamheden in uw kruipruimte eenvoudig dit isolatiemateriaal opzij schuiven. Ook het aanbrengen van de isolatiechips gaat heel eenvoudig en is goed te doen in lage kruipruimten. Een echte doe-het-zelver kan dit isolatiemateriaal zelf aanbrengen. Natuurlijk kunt u deze klus ook uitbesteden aan een isolatiespecialist.

Zelfs kruipruimten die lager zijn dan 35 centimeter, of moeilijk toegankelijk, zijn te isoleren. Heeft u heel weinig ruimte dan bieden isolatieparels de oplossing. Deze kleine piepschuim bolletjes kunnen zelfs in de kleinste ruimtes een mooie isolerende laag vormen.

Hoe hoog is uw kruipruimte?

Om optimaal rendement te halen uit uw kruipruimte isolatie is het belangrijk de isolatie op de juiste manier aan te brengen. Bij bodemisolatie is de dikte van de isolerende laag bepalend voor de isolatiewaarde. Het is dan ook belangrijk hier goed naar te kijken.

Een andere belangrijke factor is de hoeveelheid vocht in uw kruipruimte. Wanneer u een vochtige of zelfs natte kruipruimte heeft is de keus voor het juiste isolatiemateriaal nog belangrijker. Naast isoleren lost het ook uw vochtproblemen in huis op. Schimmelvorming en een ongezond leefklimaat worden hiermee opgelost en verbeterd.

Hoe hoog is uw kruipruimte? En welke isolatie heeft hier het meeste effect? Wij komen graag bij u kijken om u van passend advies te voorzien. Onze jarenlange ervaring heeft ons geleerd in elke situatie een passende oplossing te bieden.
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op, wij helpen u graag.
Reactie plaatsen