Heb ik isolatie nodig?

Heb ik isolatie nodig?

Isolatie nodig? Of u isolatie nodig heeft hangt mede af van het bouwjaar van uw woning. In de nieuwste huizen is goede isolatie aanwezig. Maar zelfs daar valt soms nog winst te behalen. Denk bijvoorbeeld ook aan later aangebouwde delen van uw woning. Is de isolatie daar ook goed geregeld?

Een isolatiespecialist kan u precies vertellen hoeveel u kunt besparen op uw energierekening met goede isolatie. Vloerisolatie is een goed punt om te starten met het isoleren van uw woning. Door van beneden naar boven uw isolatie aan te pakken voorkomt u vochtproblemen in uw woning.

Elk huis heeft goede isolatie nodig. 

Isolatie bij woningen van voor 1976

Is uw woning gebouwd voor 1976? Dan kunt u waarschijnlijk heel wat besparen op uw energiekosten door goede isolatie aan te brengen. Huizen die gebouwd zijn voor 1976 werden niet of nauwelijks voorzien van isolatiemateriaal. Voor 1920 werden de meeste huizen zelfs zonder spouw gebouwd.

Natuurlijk is het mogelijk dat er na die tijd isolatie is aangebracht, eventueel door vorige bewoners. Bekijk dit goed want mogelijk is dit materiaal veroudert en kan nieuw isolatiemateriaal alsnog voor een flinke besparing zorgen.

Bekijk zowel uw vloerisolatie, spouwmuurisolatie als de dakisolatie. Twijfelt u over de kwaliteit van het isolatiemateriaal? Of heeft u vochtproblemen die mogelijk door de isolatie veroorzaakt worden? Schakel dan een isolatiedeskundige in.

Stappenplan isolatie woning voor 1976:

  • Vloerisolatie of bodemisolatie laten aanbrengen
  • Spouwmuren laten (na-)isoleren
  • Dakisolatie aanbrengen
 

oude woningen isoleren

Isolatie bij woningen van 1976 tot 1982

Is uw woning gebouw in de periode van 1976 tot 1982 dan is er tijdens de bouw spouwmuurisolatie geplaatst en zo’n 5 centimeter dikke dakisolatie. Vloerisolatie werd nog niet, of nauwelijks, toegepast. Het loont in deze woningen dan ook zeker de moeite om de vloerisolatie aan te pakken. Niet alleen verhoogt u hiermee uw wooncomfort. Uw energierekening zal duidelijk lager worden.

In uw woning zullen de ramen van de woonkamer van dubbel glas zijn voorzien. De bovenverdieping is vaak nog voorzien van enkel glas. Ook hier is een flinke winst te behalen door het plaatsen van HR++ glas. U kunt ervoor kiezen om ook in uw woonkamer HR++ glas te plaatsen. Een mooi moment hiervoor is als uw kozijnen aan vervanging toe zijn.

Wilt u de zolder aan gaan pakken? Extra dakisolatie kan hier geen kwaad. Hoe dikke de isolatielaag hoe hoger de besparing. De moderne isolatiematerialen bieden u een veel hogere isolatiewaarde.

Stappenplan isolatie woning 1976 tot 1982:

  • Vloerisolatie of bodemisolatie laten aanbrengen
  • Spouwmuren laten na-isoleren
  • Dakisolatie verbeteren
woning isolatie

Isolatie van woningen gebouwd na 1983

Wanneer uw woning is gebouwd na 1983 is er in ieder geval aandacht gegeven aan isolatie tijdens de bouw. Hoe moderner uw woning, hoe beter het gebruikte isolatiemateriaal is. De oudere nieuwbouwwoningen zijn voorzien van isolatiemateriaal waarvan de isolatiewaarde wat aan de lage kant is, naar de moderne maatstaven.

Isolatiematerialen worden steeds verder doorontwikkeld en verbeterd. Heeft u verbouwplannen, neem dan zeker de isolatie mee. Het aanvullen en verbeteren van uw isolatie zal zeker een positief effect hebben op uw energiebesparing.

Stappenplan isolatie woning na 1983:

  • Controleren van vloerisolatie, spouwmuurisolatie en dakisolatie
  • Eventueel aanbrengen bodemisolatie
  • Na-isoleren spouwmuren, indien nodig
  • Dakisolatie verbeteren

Welke isolatie heeft uw woning nog nodig?

Bent u benieuwd hoe het met de isolatie van uw woning gesteld is? Onze isolatiedeskundigen helpen u graag uw isolatie in kaart te brengen. Door onze jarenlange ervaring weten wij precies waar we op moeten letten en welke isolatie het beste effect geeft bij uw woning. En daar profiteert u van!

Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen en adviseren u graag.
Reactie plaatsen