Spouwmuurisolatie met Helmfoam

Spouwmuurisolatie met Helmfoam

Helmfoam is een uniek isolatiemateriaal dat kan worden toegepast bij diverse vormen van woningisolatie. Spouwmuurisolatie met Helmfoam biedt buitengewone mogelijkheden. Zo kunnen reeds geïsoleerde spouwmuren optimaal worden na-geïsoleerd met Helmfoam.

Wellicht is dit isolatiemateriaal u nog niet bekend. Daarom vertellen wij u er in dit artikel meer over.

Wat is Helmfoam precies?

Helmfoam is een vloeibaar schuim dat in uw spouwmuur gegoten wordt. In tegenstelling tot PUR schuim komen er bij het verwerken van Helmfoam geen schadelijke stoffen aan te pas. Dit isolatiemateriaal wordt eenvoudig opgeschuimd met lucht. Het is daardoor volledig geurneutraal en onschadelijk.

Doordat het schuim niet plakt bij verwerking zal het zelfs de kleinste gaatjes en hoekjes opvullen. Een perfect egale isolatielaag, met een ideale isolatiewaarde, is het gevolg.
Tijdens het verwerken zal dit materiaal niet opzwellen, zoals PUR schuim wel doet, er is dan ook geen risico op schade aan spouwbladen en ramen door te hoge spanningsdruk.

Helmfoam heeft een open cel structuur. Het is ongevoelig voor vocht, waterafstotend en heeft geen last van schimmelvorming. Daarnaast is het ook nog damp doorlatend en brandveilig.

De ideale toepassing van Helmfoam

Helmfoam is uitermate geschikt voor het na-isoleren van jaren ’70, ’80 en ’90 woningen. De woningen van deze bouwjaren zijn vaak voorzien van een dunne laag isolatiemateriaal, dat werd aangebracht tijdens de bouw. Deze isolatielaag voldoet allang niet meer aan de huidige eisen.
Er kunnen hier flinke besparingen worden gerealiseerd.

helmfoam spouwmuur na-isoleren

Veel isolatiebedrijven doen niet aan na-isolatie, Helmwijk wel. Want Helmfoam is het perfecte isolatiemateriaal om uw muren te voorzien van een optimaal functionerende spouwmuurisolatie.

De oude isolatielagen hoeven hiervoor niet eerst verwijderd te worden. Dat scheelt u veel geld. Helmfoam heeft de unieke eigenschap dat het oude isolatielagen, zoals minerale wol, kan comprimeren. Op deze manier krijgen uw oude isolatielagen een upgrade en voldoen aan alle moderne isolatie eisen. U kunt genieten van een flinke besparing op uw energierekening en een aangenaam aanvoelende woning.

De voordelen van Helmfoam

  • Naadloze afdichting
  • Uitstekende isolatiewaarde
  • Waterafstotend
  • Luchtdoorlatend
  • Brandveilig, brandklasse B2
  • Duurzaam en vormstabiel
  • Ongevoelig voor temperatuurwisselingen
  • Hoge besparing op de energierekening
  • Zeer geschikt voor na- en her-isoleren van bestaande spouwmuren
  • Geschikt voor isoleren van lege spouwen
helmfoam

Hoe wordt Helmfoam toegepast?

Het toepassen van Helmfoam verschilt niet veel van onze andere isolatiematerialen. Gesiliconiseerde wol wordt door ons met een speciaal apparaat ingeblazen. Helmfoam wordt in uw muur gegoten via gaatjes in uw voegen. Zodra de juiste hoeveelheid in uw spouw is aangebracht worden deze gaatjes weer netjes dichtgemaakt.

Alle werkzaamheden worden vanaf de buitenzijde van uw woning uitgevoerd. U zult daardoor geen overlast ervaren van de werkzaamheden. Binnen een dag zijn uw muren voorzien van spouwmuurisolatie en kunt u gaan genieten, zowel van een aangenaam binnenklimaat als een lagere energierekening.

Helmfoam wordt niet alleen toegepast als spouwmuurisolatie. Het werkt ook uitstekend op dakhellingen en in holle plafonds.

Meer informatie over Helmfoam

Wilt u meer informatie over dit interessante isolatiemateriaal? Vraag ons gerust naar de mogelijkheden en toepassingen van Helmfoam isolatie. Wij laten u graag zien wat Helmfoam voor uw woning kan beteken.

Neem contact met ons op voor meer informatie over Helmfoam.
Reactie plaatsen