Spouwmuurisolatie met gesiliconiseerde wol, hoe werkt dat?

Spouwmuurisolatie met gesiliconiseerde wol, hoe werkt dat?

Het inblazen van gesiliconiseerde wol is één van de manieren om uw spouwmuren van isolatie te voorzien. Muren zonder isolatie kunnen koud en vochtig aanvoelen. Uw woning voelt onaangenaam en het lijkt soms zelfs te tochten. Door de ruimte in uw spouwmuur op te vullen met isolatiemateriaal, zoals gesiliconiseerde wol, verhelpt u deze klachten. Uw woning zal aangenaam warm en comfortabel aanvoelen.

Maar hoe werkt spouwmuurisolatie met gesiliconiseerde inblaaswol? Hoe wordt het aangebracht en wat zijn de eigenschappen van dit isolatiemateriaal?

Wat is gesiliconiseerde wol precies?

Gesiliconiseerde wol is gemaakt van zuiver glaswol. Hiervan is 98% glas, waarvan ruim 60% gerecycled is. Er komen geen chemische middelen aan te pas, ook kunstmatige kleurstoffen blijven achterwegen. Dit maakt van gesiliconiseerde wol een duurzame isolatieoplossing, die een positief effect heeft op mens en milieu.

De wol wordt behandeld met siliconen. Door deze speciale behandeling worden de glaswolvezels waterafstotend. Ze nemen geen vocht meer op maar blijven wel ademen. Door deze behandeling is gesiliconiseerde inblaaswol vochtwerend en ongevoelig voor schimmelvorming.

Gesiliconiseerde wol voldoet aan de hoogst mogelijke norm voor binnenluchtkwaliteit. Dit isolatiemateriaal bevat geen formaldehyde, een gas dat gezondheidsklachten kan veroorzaken. Ook is het onbrandbaar en reukloos.

Inblaaswol

De voordelen van spouwmuurisolatie met gesiliconiseerde wol

Hierboven heeft u vast al enkele voordelen van gesiliconiseerde wol gelezen. Maar er zijn er meer. Want naast de goede isolerende eigenschappen heeft deze wol ook een geluiddempend effect. Bij het inblazen van het materiaal worden alle gaten en kieren opgevuld.
Geluiden die van buiten komen, zoals een drukke weg of spelende kinderen, worden geïsoleerd. Wat uw wooncomfort zal nog verder verhogen.

Enkele voordelen op een rij:
  • Direct lagere stookkosten
  • Blijvend hoge isolatiewaarde
  • Werkt ook geluidsisolerend
  • Waterafstotend
  • Voorkomt vocht doorslag
  • Vormvast, zal niet inzakken
  • Geen risico op hoge spanningsdruk in de spouw
  • Aangenaam woonklimaat
  • Een einde aan kou en tocht in huis

Hoe wordt gesiliconiseerde wol in de spouwmuur aangebracht?

Om een mooie, egale isolatielaag in de spouwmuur aan te brengen worden er, volgens een vast boorpatroon, gaatjes in de voegen van uw buitenmuur geboord. Via deze gaatjes wordt de wol ingeblazen. Hiervoor wordt een speciaal apparaat gebruikt. Dit apparaat meet precies hoeveel er ingeblazen wordt, zodat er overal een even dikke laag isolatie kan worden aangebracht.

Als de isolatielaag in uw spouwmuur is aangebracht worden de gaatjes weer netjes dichtgemaakt. Alle werkzaamheden vinden buiten uw woning plaats. U heeft daardoor geen overlast van het aanbrengen van de spouwmuurisolatie. Bij de meeste woningen kan de isolatie binnen één dag worden geplaatst.

Gesiliconiseerde wol, het ideale isolatiemateriaal voor uw spouwmuur?

Klinkt de gesiliconiseerde wol als het ideale isolatiemateriaal voor uw spouwmuur? Laat altijd uw spouwmuur controleren voordat er isolatiemateriaal wordt aangebracht. Er kan al een isolatiemateriaal aanwezig zijn. En niet alle muren zijn (direct) geschikt voor isolatie. Met een goede inspectie voorkomt u (vocht)problemen achteraf en geniet u van een optimaal rendement.

Wilt u advies en een inspectie van uw spouwmuur? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag het ideale isolatiemateriaal voor uw woning te kiezen.
Reactie plaatsen