Beste vloerisolatie? Zo kiest u die
05 augustus 2021 

Beste vloerisolatie? Zo kiest u die

U wilt de beste vloerisolatie, maar hoe kiest u die? Er wordt aan alle kanten reclame gemaakt voor verschillende soorten vloerisolatie, maar is deze isolatie het beste voor uw vloer? Als u een eenmalige investering doet, wilt u natuurlijk de beste keus maken.

Wij vinden het belangrijk dat u de maximale besparing behaalt met uw vloerisolatie. Daarom is isoleren voor ons maatwerk. In deze blog laten we u zien waar de keus voor de beste vloerisolatie van afhangt en wat er mogelijk is.

Moderne vloerisolatie is het beste

Door de jaren heen zijn vloerisolatiematerialen flink verbeterd. Daardoor is de beste vloerisolatie, nieuwe isolatie van het hoogste niveau. Ook als uw vloer in het verleden, bijvoorbeeld bij de bouw, al geïsoleerd is kan dit vaak beter. De isolatiewaarde van moderne vloerisolatie materialen liggen hoger dan vroeger. Daarom kan het zeker interessant zijn om uw oude isolatie een upgrade te geven.

Moderne vloerisolatie is zeker beter dan die van vroeger. De moderne materialen kunnen beter tegen vocht, wat vaak in de kruipruimte aanwezig is. Door hun hogere isolatiewaarde krijgt u er een hogere besparing voor terug.

Beste vloerisolatie met isolatiechips

Beste manier om uw vloer te isoleren

Wat is de beste manier om uw vloer te isoleren? Vloerisolatie kan op verschillende manieren aangebracht worden. Over het algemeen wordt het isolatiemateriaal aangebracht in de kruipruimte. Hier kan het direct onder uw vloer worden bevestigd, dan noemen we het vloerisolatie. U kunt ook kiezen voor kruipruimte isolatie in de vorm van bodemisolatie. Hierbij wordt een laag isolatiemateriaal aangebracht op de bodem van uw kruipruimte.

Heeft u geen kruipruimte onder uw woning? Ook dan is vloerisolatie mogelijk. Is er een beperkte ruimte onder uw vloer, dan kan deze vaak opgevuld worden met isolatieparels. Is zelfs dit niet mogelijk, dan kan de vloer van bovenaf worden geïsoleerd. Als er andere mogelijkheden zijn, heeft van bovenaf isoleren meestal niet de voorkeur. U heeft hier beperkte ruimte beschikbaar en er zijn veel extra kosten nodig voor bijvoorbeeld een nieuwe afwerkingsvloer.

Beste vloerisolatie bij uw vloer?

Er is niet één beste manier om uw vloer te isoleren. Welke vloerisolatie het beste is voor uw woning is ook afhankelijk van het materiaal waarvan uw vloer gemaakt is. Een houten vloer heeft bijvoorbeeld een ademend isolatiemateriaal nodig. PUR schuim of een ander afdichtend materiaal is hier zeker niet aan te raden.

Heeft u een betonnen vloer, dan kan dit weer wel. Behalve als u last heeft van betonrot, zoals bij Kwaaitaalvloeren en Mantavloeren een bekende kwaal is. Bij deze vloeren wilt u gebruikmaken van een materiaal waar de vloer zichtbaar blijft, zodat de staat te controleren is.

De aller-allerbeste vloerisolatie

Als u echt het allerbeste wilt, zou u een compleet nieuwe vloer in uw woning laten leggen. Dit is in de meeste gevallen natuurlijk niet haalbaar. Tenzij u uw woning uitgebreid gaat renoveren en de vloer toch aan vervanging toe is. U zou dan kunnen kiezen voor een vloer op nieuwbouw niveau, met de beste isolatielaag en goede isolatie tussen de vloer, fundering en wand.

Moderne woningen worden voorzien van de allerbeste geïsoleerde kanaalplaatvloer, op geïsoleerde funderingsbalken. Daaronder bevindt zich een hoge kruipruimte met goede bodemisolatie. Daardoor is de lucht onder de vloer van de begane grond al een stuk warmer.

Deze manier van vloerisolatie toepassen is enorm arbeidsintensief en in de meeste gevallen niet rendabel. Kies daarom altijd de beste vloerisolatie bij uw woning. Want goede vloerisolatie biedt u directe besparing, zodat u binnen enkele jaren uw investering weer terug zult verdienen.

De beste vloerisolatie:
• Levert de hoogst haalbare besparing;
• Is functioneel;
• Past bij uw budget;
• Heeft een acceptabel verbouwingsniveau;
• Sluit aan bij uw persoonlijke wensen.

beste vloerisolatie, goed voor gezondheid

Elke woning is anders

De beste vloerisolatie is een combinatie van allerlei factoren. Elke woning is anders. In de basis wilt u de lucht onder uw vloer warmer en droger laten worden, zodat er geen ijskoude lucht meer uw woonkamer binnenkomt, u een onaangenaam gevoel geeft en de stookkosten laat oplopen. Bodemisolatie is hiervoor de beste oplossing. Daarnaast moeten eventuele koudebruggen van de fundering, vloer en het onderste deel van het metselwerk worden verholpen.

Het beste resultaat krijgt u met een aanpak die alle vlakken die nodig zijn in uw woning aanpakt. Hierbij moet goed gelet worden op het risico van vochtdoorslag in de muren en andere vochtproblemen. Daarom kijken we altijd naar uw woning als één geheel. Bij ons bent u aan het juiste adres voor alle woningisolatie. Wij verzorgen met plezier uw vloerisolatie, spouwmuurisolatie en dakisolatie. Zo is uw gehele woningisolatie op elkaar afgestemd.

Wat doet de beste vloerisolatie?

De beste vloerisolatie zal u energie besparen en uw stookkosten merkbaar laten dalen. Dat is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. U kunt gemakkelijk een graadje of wat lager stoken, omdat uw woning aangenamer aanvoelt.

De isolatielaag helpt u koude lucht zo snel mogelijk warmer te maken. Door de temperatuurverschillen ontstaat condens. Deze condensvorming wilt u niet in uw vloerconstructie hebben. Hier kan het zorgen voor rotting, maar ook in uw woonkamer kan het zorgen voor schimmelvorming. Condensvorming wilt u niet hebben op een plek waar het niet kan ventileren of niet meer bereikbaar is.

Wanneer we werken met DroCom isolatiechips brengen we een mooie isolatielaag aan op de bodem van uw kruipruimte. Vocht en condens blijft gevangen onder deze laag. De lucht tussen de isolatie en de vloer warmt op en wordt droger. Dit merkt u in uw woning én aan uw energierekening.

Wilt u met onze isolatiespecialist overleggen wat de beste vloerisolatie voor uw woning is? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over vloerisolatie.

Reactie plaatsen