Spouwmuurisolatie zelf aanbrengen?

Spouwmuurisolatie zelf aanbrengen?

Isolatie aanbrengen, daar draait een beetje doorgewinterde doe-het-zelver zijn hand niet voor om. Maar spouwmuurisolatie zelf aanbrengen blijkt toch een vak apart te zijn. De rollen isolatiemateriaal staan uitnodigend in de bouwmarkt, maar laat ze toch nog even staan. Want er zijn een aantal goede redenen om het aanbrengen van uw spouwmuurisolatie over te laten aan een goede isolatiespecialist.

Niet iedere muur is geschikt voor spouwmuurisolatie, een grondige controle is geen overbodige luxe. Daarnaast is er speciaal gereedschap en apparatuur nodig om het isolatiemateriaal in de spouw te krijgen. En welk isolatiemateriaal kiest u? Welk materiaal levert u het hoogste rendement op?

Inspecteer uw muur, voor u isolatie aanbrengtSpouwmuur Isolatie

Een grondige spouwmuurisolatie controle is noodzakelijk voordat u begint met het aanbrengen van het isolatiemateriaal. Niet elke muur is geschikt en u voorkomt veel problemen door eerst een inspectie uit te (laten) voeren.

Bouwpuin en cementbaarden kunnen in uw spouw voor koudebruggen zorgen. Dit is een verbinding tussen de binnen- en buitenmuur. Op deze plekken kan geen isolatiemateriaal komen. Kou en vocht kunnen op deze manier van buitenaf de woning binnendringen. U kunt hierdoor last krijgen van optrekkend vocht en schimmelvorming op uw binnenmuur. Ook uw isolatiemateriaal kan aangetast worden door het vocht, als het hier gevoelig voor is. Als dit gebeurt zal de isolerende werking dalen, tot bijna nihil. Zonde van uw werk en investering. Een goede inspectie is dus onmisbaar, voordat er met spouwmuurisolatie begonnen wordt.

Welk isolatiemateriaal is het beste voor uw spouwmuur?

Er zijn zeer veel verschillende isolatiematerialen op de markt. Het kiezen van de beste spouwmuurisolatie is daardoor nog niet zo eenvoudig. Daarnaast moet er worden gekeken naar de muur. Hoe breed is uw spouw. Is er al oude isolatie aanwezig, en hoe is de staat hiervan. Aan de hand van al deze informatie kan het beste isolatiemateriaal voor uw spouwmuur gekozen worden.

U wilt natuurlijk het hoogst haalbare rendement. Daarvoor moet een zo dik mogelijke isolatielaag worden aangebracht. Wij gaan altijd voor optimaal resultaat en werken daarom met isolatie oplossingen op maat.
Zo is het na-isoleren van uw muren voor ons ook geen enkel probleem. Zonder eerst de oude isolatielaag te verwijderen kunnen wij u spouw voorzien van een prachtige, egale isolatielaag.

Kunt u zelf spouwmuurisolatie aanbrengen?

Het aanbrengen van isolatiemateriaal in uw spouwmuur is iets dat u niet zomaar even doet. In tegenstelling tot vloerisolatie en/of bodemisolatie, dat u wel eenvoudig zelf kunt toepassen.
In een bestaande woning gaat u geen muren openbreken om er isolatiemateriaal tussen te stoppen. U zou nooit een mooie, egale isolatielaag kunnen aanbrengen.

Om spouwmuurisolatie naadloos en goed verdeeld aan te brengen worden er gaatjes geboord in de voegen van uw muur, volgens een speciaal boorpatroon. Via deze gaatjes wordt het isolatiemateriaal ingespoten. Er is een speciaal apparaat voor nodig om precies de juiste hoeveelheid per m2 aan te brengen. Zo’n apparaat is niet zomaar te huren. Alleen gespecialiseerde bedrijven beschikken hierover.

Spouwmuurisolatie aanbrengen

Wanneer het isolatiemateriaal niet vakkundig in uw spouwmuur wordt aangebracht kan dit grote schade veroorzaken. Te veel druk van binnenuit kan uw gevel en kozijnen laten scheuren.

Huur een professional in om uw spouwmuurisolatie aan te brengen

Waarschijnlijk heeft u ondertussen al besloten om een professioneel isolatiebedrijf uw spouwmuurisolatie aan te laten brengen. Dat is een goede keus. Want niet alleen wordt uw spouwmuurisolatie snel en vakkundig aangebracht. U geniet van veel meer voordelen.

Een vakman biedt u garantie op het uitgevoerde werk. En u kunt profiteren van allerlei subsidies, waarmee een isolatiespecialist u kan helpen. Alles bij elkaar zult u zien dat u goedkoper, en makkelijker, uit bent door een isolatiespecialist in te schakelen voor uw spouwmuurisolatie.

Wil uw weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij bespreken graag de mogelijkheden met u.
Reactie plaatsen