Spouwmuurisolatie controleren

Spouwmuurisolatie controleren

Waarom uw spouwmuurisolatie laten controleren? Er valt vaak nog veel winst te behalen. Is uw woning gebouwd tussen 1920 en 1975 dan is de kans klein dat uw muren al van spouwmuurisolatie voorzien zijn. Of de vorige bewoners hebben dit tijdens een eerdere renovatie al gedaan. Maar met welk materiaal?

En ook als uw woning van na 1975 is, en er waarschijnlijk al een vorm van spouwmuurisolatie aanwezig is, heeft controle zeker nut. Vaak valt er nog veel te besparen op de energiekosten door oude isolatie te vernieuwen of verbeteren.

Waarom uw spouwmuurisolatie laten controleren?

Spouwmuurisolatie die is aangebracht tijdens de bouw van uw woning, tussen 1920 en 1975, is van veel mindere kwaliteit dan de isolatiematerialen die tegenwoordig gebruikt worden. Ze waren minder goed bestand tegen vocht en zijn vaak niet vormvast. Dit betekent dat het isolatiemateriaal in uw spouwmuur kan gaan vervormen en inzakken. Hierdoor ontstaan plekken zonder isolatie, waar vocht en kou vrij spel hebben.

U begrijpt dat een controle hier veel winst kan opleveren. Door muren met verouderde isolatie goed na te isoleren krijgt u een optimaal wooncomfort en bespaart u op uw energiekosten.
Heeft u twijfels of uw muren geïsoleerd zijn, of over de kwaliteit van de huidige isolatielaag? Vraag gerust een controle aan, dan weet u waar u aan toe bent en of er winst te behalen valt.

Hoe wordt uw spouwmuurisolatie gecontroleerd?Spouwmuur Isolatie

Controle van spouwmuurisolatie kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Een veelgebruikte methode is camera onderzoek. Met een zogenaamde endoscoop wordt, via een klein gaatje in een voeg, de spouwmuur bekeken. Dit is een betrouwbare manier om uw spouwmuurisolatie te controleren.

Ook kan op deze manier de algehele staat van de spouwmuur bekeken worden. Als er geen isolatiemateriaal aanwezig is kan meteen gekeken worden of er vervuiling in de spouw zit. Spouwmuurvervuiling kan een goede isolatielaag in de weg zitten en moet vaak eerst verwijderd worden voordat er isolatie kan worden aangebracht.

Uw muren kunnen ook gecontroleerd worden met een warmtebeeld camera. Hiermee kan goed in kaart worden gebracht hoe de warmte in uw woning vastgehouden wordt, of juist niet. Warmte ‘lekkages’ worden snel zichtbaar.

Bespaar kosten met spouwmuurisolatie controle

Door uw spouwmuren te laten controleren kunt u flinke kosten besparen. Woont u bijvoorbeeld in een woning die na 1975 is gebouwd? Deze woning is waarschijnlijk bij de bouw voorzien van een dunne laag isolatiemateriaal, van lage kwaliteit. Nu, meer dan 40 jaar later, is de kans groot dat de isolatielaag die toen aangebracht is niet meer netjes op zijn plek zit. Daarnaast is de isolatielaag veel dunner dan tegenwoordig mogelijk is. Na-isoleren is hier de perfecte oplossing.

Niet elk isolatiebedrijf heeft ervaring met het na-isoleren van spouwmuren. En niet elk isolatiemateriaal is hiervoor geschikt. Wij werken met Helmfoam, dit materiaal comprimeert bestaande isolatiematerialen zodat er een mooie, egale, nieuwe isolatielaag ontstaat. Die niet gevoelig is voor vocht en perfect bestand is tegen vervorming of inzakking.

helmfoam spouwmuur na-isoleren Helmfoam na-isoleren

Spouwmuur controle, een veilig gevoel

Een goed isolatiebedrijf zal altijd een spouwmuur controle uitvoeren. En u informeren over de staat van uw spouw, en eventuele vervuiling. Zo worden problemen voorkomen voor ze kunnen ontstaan. U zit er niet op te wachten dat koudebruggen uw rendement naar beneden halen en lelijke vochtplekken op uw muur veroorzaken.

Vraag daarom altijd om een spouwmuur controle voordat er isolatie wordt aangebracht. Wilt u weten hoe de staat van uw muur is? En wat de mogelijkheden zijn voor isolatie of na-isolatie? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.
Reactie plaatsen