Spouwmuurisolatie bij renovatie

Spouwmuurisolatie bij renovatie

Renovatie is het ideale moment om uw spouwmuurisolatie aan te pakken. Zeker bij de oudere woningen is er geen, of nauwelijks, spouwmuurisolatie aanwezig. Woningen werden vroeger anders gebouwd dan nu. Oudere woningen hebben wellicht al wel een spouwmuur, maar werden nog niet allemaal voorzien van isolatiemateriaal bij de bouw.

Vanaf ongeveer 1973 kwam het toepassen van spouwmuurisolatie bij de bouw op gang. Dit was ten tijde van de oliecrisis. Er werd een dunne laag isolatiemateriaal in de spouwmuur aangebracht. Dit materiaal is door de tijd heen vaak ingezakt en heeft zijn functionaliteit (grotendeels) verloren.
Dan kan na-isoleren bij renovatie zeker geen kwaad.

renoveren

Waarmee rekening houden bij spouwmuurisolatie tijdens renovatie

Woningen werden vroeger anders gebouwd dan nu. Voor 1920 werden woningen enkelsteens gebouwd. Later kwam de spouwmuur, maar nog zonder isolatie. Door de tijd heen zijn er steeds meer materialen en bouwtechnieken ontwikkeld om woningen beter te maken. Beter bestand tegen vocht en beter geïsoleerd, en dus zuiniger in energieverbruik.

Bij de woningen die nu gebouwd worden zal er bijvoorbeeld eerst een vochtwerende laag aangebracht worden op de eerste rij stenen, om grondvocht tegen te gaan. Dit is bij oudere woningen niet het geval, of onvoldoende toegepast. Vocht kan daardoor vrij spel krijgen.

Als u een oudere woning wilt gaan renoveren is het belangrijk hier rekening mee te houden. Optrekkend vocht moet tegengegaan worden, ook vocht dat via de kruipruimte de woning in komt. Want als u de spouwmuren gaat isoleren heeft u kans dat er een domino-effect ontstaat, vocht kan opeens niet meer weg en gaat ophopen in de woning en de muren.

Niet alleen spouwmuurisolatie aanpakken bij renovatie

Als u grondig gaat renoveren zou goede woningisolatie bovenaan uw lijst moeten staan. Niet alleen verhoogt u hiermee uw wooncomfort en bevordert u een gezond binnenklimaat. Ook uw stookkosten gaan drastisch omlaag, minder CO2 uitstoot, beter voor het milieu en uw portemonnee. Wat wilt u nog meer.

Daarnaast wordt uw woning meer waard met goede isolatie. Pak dus niet alleen uw spouwmuurisolatie aan, maar breng ook goede bodemisolatie/vloerisolatie en dakisolatie aan. Als u daarnaast ook nog zorgt voor goed isolerende ramen en kieren bij deuren goed afdicht, dan bent u op de goede weg.

spouwmuurisolatie bij renovatie

Hulp met uw spouwmuurisolatie?

Vraagt u zich af welke isolatiematerialen het beste kunnen worden gebruikt? En kunt u wel wat hulp gebruiken bij de keus en het aanbrengen van uw woningisolatie? Laat u adviseren door een ervaren isolatiebedrijf. Dan weet u zeker dat de gehele woningisolatie bij elkaar past en optimaal resultaat levert.

Als u de woningisolatie goed aanpakt is het een eenmalige investering die u al binnen enkele jaren kunt terugverdienen. Zeker als de spouwmuurisolatie, dakisolatie en bodemisolatie en/of vloerisolatie goed op elkaar zijn afgestemd.

Laat een van onze isolatiespecialisten met u meekijken. En adviseren over hoe u optimaal kunt profiteren van uw renovatie werkzaamheden. U kunt bij ons terecht voor alle woningisolatie. Ook na-isoleren is geen probleem. Wij hebben hier speciale, zeer goed werkende isolatiematerialen voor.

Het is dus geen probleem als er al een oude isolatielaag aanwezig is in uw spouw. Deze hoeft u niet eerst te verwijderen, dat scheelt u veel tijd en geld.
Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen u graag!
Reactie plaatsen