9 redenen om dit jaar uw woning te isoleren
25 januari 2021 

9 redenen om dit jaar uw woning te isoleren

Energiebesparende maatregelen krijgen steeds meer aandacht. U ziet waarschijnlijk ook regelmatig aanbiedingen voorbij komen van zonnepanelen en warmtepompen. Ze moeten uw energierekening laten dalen. Toch blijft de eerste stap naar de verduurzaming van uw woning het isoleren van uw dak, spouwmuren en vloer. Pas als de isolatie goed op orde is kunnen andere energiebesparende maatregelen effectief toegepast worden.

Goede isolatie zorgt ervoor dat er minder energie verloren gaat, zodat u minder energie hoeft te verbruiken. Goede isolatiematerialen kunnen de CO2 uitstoot van bepaalde woningen zelfs halveren. Dit kan u een besparing van € 1000,- of meer per jaar opleveren.

Ook woningen waar bij de bouw al isolatiemateriaal is aangebracht kunnen nog meer besparen door het toevoegen van extra isolatie. Daardoor kan bijna elk huishouden besparen door de woning te laten isoleren.

We geven u 9 redenen om uw woning dit jaar te isoleren:

1. Uw woning klaar voor de toekomst

De Rijksoverheid is druk bezig met het stimuleren van energiebesparende maatregelen, om de CO2 uitstoot terug te dringen. De komende jaren gaan steeds meer woningen van het gas los. De basis voor een energieneutraal huis is goede isolatie.

Het aanschaffen van zonnepanelen en een waterpomp om uw woning te verwarmen heeft pas zin als de isolatie goed is. Want alleen dan wordt de warmte lang in huis vastgehouden en kan de kachel wat vaker uit blijven. Daardoor heeft u minder energie nodig, zodat zonnepanelen de warmtepomp kunnen voorzien van voldoende stroom. Dat levert rendement op en een korte terugverdientijd.

2. Isolatie laat uw huis in waarde stijgen

Het is altijd fijn als uw woning meer waard wordt. Veel woningeigenaren denken dat een verbouwing hun woning in waarde zal laten stijgen, helaas valt dat vaak tegen. De nieuwe bewoners willen toch net wat anders.

Woningisolatie is altijd een goed idee. Uw woning zal in veel opzichten beter worden. Het wooncomfort gaat erop vooruit, de energierekening gaat omlaag en u krijgt een hoger energielabel. Dat maakt uw woning aantrekkelijk wanneer het in de verkoop gaat.

“Woningisolatie is een investering die uw woning meer waard laat worden en die zichzelf ook nog terug zal verdienen, wat wilt u nog meer?”

Beter energielabel woning met isolatie

3. Isolatie brengt uw wooncomfort naar een hoger niveau

In uw woning wilt u zich fijn voelen. Uw wooncomfort draagt daar zeker aan bij. Tocht en een te warme of koude kamer voelen onaangenaam aan. Goede isolatie zal uw wooncomfort naar een hoger niveau brengen. Spouwmuurisolatie zal alle kieren en gaten, bijvoorbeeld rond kozijnen, afdichten. Daardoor blijft niet alleen de warmte binnen, maar verdwijnt ook die onaangename tocht uit uw woning.

Heerlijk warme voeten zorgen ervoor dat u het minder snel koud heeft. Een goed geïsoleerde vloer voelt veel minder koud aan. Bodemisolatie houdt vocht op de bodem van uw kruipruimte vast, waardoor de luchtvochtigheid in huis daalt. Droge lucht is sneller en makkelijker te verwarmen. U hoeft minder te stoken om toch dat behaaglijke gevoel te krijgen.

4. Isoleren zorgt voor een gezonder binnenklimaat

Te veel vocht in huis is niet gezond. Vocht vergroot de kans op schimmel en huisstofmijten, waar veel mensen een allergische reactie op krijgen. Vochtige lucht condenseert op koude oppervlakken. Vaak zijn dit de ramen, maar dit kan ook gebeuren op ongeïsoleerde muren. Vocht wat zich ophoopt in de wanden zorgt voor allerlei vervelende problemen en bovenal een ongezond leefklimaat.

Goede kruipruimte isolatie en spouwmuurisolatie maakt uw woning warmer en droger, dat draagt bij aan een gezonder binnenklimaat.

5. Uw woning wordt brandveiliger

Moderne isolatiematerialen zijn in hoge mate brandveilig. Een goed geïsoleerd huis zal daardoor veiliger zijn dan een niet geïsoleerde woning. Er zijn verschillende brand klasse voor gevels, vloeren en vluchtroutes. Uiteindelijk zal elk materiaal gaan branden, maar hoe langer het duurt, hoe meer tijd u heeft om te vluchten.

Zo zijn ook onze DroCom isolatiechips beoordeeld op bijdrage aan brandvoortplanting. Hierbij scoorde deze bodemisolatie de beste in zijn klasse, volgens NEN 6065.

Isolatie beter voor milieu

6. Uw woning isoleren is goed voor het milieu

Het verwarmen van uw woning zorgt voor CO2 uitstoot. Hoe minder gas u nodig heeft om uw huis warm te houden, hoe beter dit is voor het milieu. Uiteindelijk is het de bedoeling dat alle woningen van het gas los gaan, maar tot die tijd is elke besparing meegenomen.

Door uw woning goed te isoleren zult u minder stoken in de winter, maar ook in de zomer helpt het u uw huis koel te houden. Een goed geïsoleerde woning zal de warmte beter buiten kunnen houden, waardoor u niet snel een airconditioning nodig zult hebben.

7. Subsidie en andere steunmaatregelen

De overheid en gemeenten proberen verduurzaming op allerlei manieren te stimuleren. Er worden verschillende subsidie potjes gevuld door de overheid en gemeenten, voor huiseigenaren die willen investeren in isolatie en andere energiebesparende oplossingen.

Daarnaast kunt u in aanmerking komen voor een voordelige lening, speciaal voor verduurzamingsplannen. Zo kunt u toch al profiteren van alle voordelen van woningisolatie, ook als uw budget op dit moment nog niet toereikend is.
Ook voor Verenigingen van Eigenaren, wooncoöperaties en woonverenigingen zijn er subsidies beschikbaar, zodat zo veel mogelijk woningen van isolatie voorzien kunnen worden.

8. U verdient uw investering terug

Woningisolatie is een goede investering die u na verloop van tijd geld oplevert. Isolatiewerkzaamheden zijn een eenmalige investering. De besparing die het u oplevert, ziet u meteen terug op uw energierekening. Door deze besparing zult u binnen enkele jaren uw investering terugverdienen. Maar ook in de jaren die volgen blijft u besparen op de energiekosten. Zeker met de huidige rente op een spaarrekening is woningisolatie een betere investering, zoveel rente krijgt u op de bank niet voor uw spaargeld.

9. Lagere maandlasten door isolatie

Na het aanbrengen van de woningisolatie gaan uw energiekosten naar beneden. Hierdoor geniet u blijvend van lagere maandlasten. Uw cv-ketel zal minder hard hoeven te werken, om dezelfde aangename temperatuur te bereiken. Onaangename tocht verdwijnt, waardoor uw wooncomfort omhoog gaat en een meer constante temperatuur wordt bereikt.

Bent u benieuwd wat woningisolatie voor uw woning op kan leveren? Vraag ons gerust om advies. Onze isolatiespecialist komt graag uw woning inspecteren, dan weet u precies waar u aan toe bent. Neem contact op met de isolatiespecialist.

Reactie plaatsen