Waar moet ik op letten bij vloerisolatie?

Waar moet ik op letten bij vloerisolatie?

Vloerisolatie is er in vele soorten en maten. Natuurlijk claimt elk merk de beste vloerisolatie te bieden. Dus hoe maakt u dan een eerlijke vergelijking? En waar moet u op letten bij uw keus in vloerisolatie.

In dit artikel geven we u een overzicht van de punten waar u op moet letten bij uw isolatievergelijking. We noemen hier vloerisolatie en bodemisolatie mogelijkheden door elkaar omdat beiden in uw vergelijking thuis horen. In ons artikel ‘Wat is het verschil tussen bodemisolatie en vloerisolatie’ leest u alles over beide isolatievormen.
Belangrijke punten waar u op moet letten zijn bijvoorbeeld de hoogte van uw kruipruimte. Is uw kruipruimte droog of vochtig? Hoe hoog is de isolatiewaarde van de aangeboden vloerisolatie?

De hoogte van uw kruipruimte en vloerisolatie

De hoogte van uw kruipruimte bepaald voor een groot deel wat er mogelijk is aan vloerisolatie. Voor veel isolatiematerialen is er een minimale hoogte van 50 centimeter nodig om deze materialen goed aan te kunnen brengen. Neem bijvoorbeeld reflecterende folie, het aanbrengen is een arbeidsintensieve klus en er is voldoende ruimte nodig om overal goed bij te kunnen.

PIF-isolatie

Is uw kruipruimte lager dan 50 centimeter dan is het over het algemeen alleen mogelijk om met bodemisolatie aan de slag te gaan. Maar ook hiermee worden zeer goede isolatie resultaten behaald.
Met isolatieparels is het zelfs mogelijk zeer lage kruipruimten te isoleren, tot in de kleinste hoekjes.

Vochtproblemen, vloerisolatie of bodemisolatie?

Heeft u last van vocht in uw kruipruimte dan kunt u dit met goede isolatie oplossen. Vocht komt vanuit de bodem, in de vorm van condens, uw woning binnen. Een muffe geur in uw woning, een kille vochtige lucht die moeilijk te verwarmen is en zelfs schimmelvorming op uw muren en in uw meterkast zijn het gevolg hiervan.

In deze situatie is het extra belangrijk te kiezen voor de juiste isolatiematerialen. Niet elk isolatiemateriaal is geschikt om te gebruiken in een vochtige omgeving en sommige verergeren zelfs het probleem.

 Grondwater en DroCom isolatie

Pak het vochtprobleem aan bij de bron, op de bodem van uw kruipruimte. Door het vocht daar in te sluiten voorkomt u dat het vocht uw leefruimte binnen komt. De meeste effectieve manier om dat te doen is het aanbrengen van bodemisolatie. Natuurlijk wilt u daarbij ook een zo hoog mogelijke isolatiewaarde. Want dan lost u niet alleen uw vochtprobleem op, maar krijgt u ook een aangenaam warme woning en een flinke energiebesparing.

De isolatiewaarde van vloerisolatie

De isolatiewaarde geeft u het beste beeld van wat u van de vloerisolatie en bodemisolatie kunt verwachten. Hierbij vergelijkt u de aangegeven Rc waarde van het isolatiemateriaal. Hoe hoger deRc waarde hoe beter de isolatiewaarde is.
Wilt u meer lezen over de betekenis van de verschillende isolatiewaarden? Ook hier hebben wij een artikel over geschreven. In het artikel ‘Wat betekenen de isolatiewaarden bij vloerisolatie’ leggen wij u precies uit wat alle termen betekenen en wat het over het betreffende isolatiemateriaal zegt.

Welke vloerisolatie kiest u?

Hoe groter de keus hoe moeilijker het wordt om te kiezen. Overhaast uw beslissing niet. Win voldoende informatie in. Er is niet één soort isolatiemateriaal die voor elke woning het beste is. Elke woning is anders en heeft isolatiematerialen nodig die op die situatie van toepassing zijn.

U wilt natuurlijk een zo hoog mogelijk rendement, zodat u uw investering er snel weer uit heeft. En daarna elk jaar kunt genieten van een flinke besparing op uw energierekening. En bij vocht in uw kruipruimte wilt u een isolatiemateriaal dat hiervoor geschikt is en eventuele vochtproblemen in de woning verhelpt.

Heeft u al diverse offertes liggen maar ziet u door de bomen het bos niet meer? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag meer helderheid te krijgen zodat u een weloverwogen keus kunt maken.
Reactie plaatsen