Doe het zelf vs. vloerisolatie uitbesteden, wat kiest u?
19 augustus 2022 

Doe het zelf vs. vloerisolatie uitbesteden, wat kiest u?

Denkt u erover zelf de vloerisolatie aan te brengen? Of kunt u deze klus toch beter uitbesteden aan een professional. Bent u een handige doe-het-zelver dan doet u waarschijnlijk alles het liefst zelf in huis. Veel klussen zijn natuurlijk ook prima zelf te doen.

Toch is woningisolatie een vak apart. Om een optimaal resultaat te krijgen moet u op veel dingen letten. Vloerisolatie moet een egale, naadloze laag vormen om de hoogste isolatiewaarde te geven. Daarvoor moeten alle hoeken en gaten goed geïsoleerd zijn. Dat is in een kruipruimte vol buizen, leidingen en kabels niet altijd even makkelijk.

Werken in een kruipruimte kan toch al een uitdaging zijn. De meeste kruipruimten zijn niet erg ruim bemeten. Daarnaast wilt u dat de kruipruimte ook later nog toegankelijk blijft, als u werkzaamheden aan leidingen of kabels wilt uitvoeren. Welk isolatiemateriaal kiest u en is deze wel geschikt voor de omstandigheden onder uw vloer?

Zelf uw woning isoleren

Voordelen van zelf vloerisolatie aanbrengen

Door zelf uw vloerisolatie aan te brengen bespaart u natuurlijk de arbeidskosten van het isolatiebedrijf. U gaat zelf onder de vloer het zware werk doen. Daarnaast hoeft u niet op de afspraak met het isolatiebedrijf te wachten, maar kunt u direct aan de slag wanneer het u uitkomt. U heeft zelf de volledige controle over dit project. Dat spreekt een echte doe-het-zelver natuurlijk wel aan.

Nadelen van zelf vloerisolatie aanbrengen

Afhankelijk van welk isolatiemateriaal u kiest, kan het zijn dat er speciale gereedschappen nodig zijn om de vloerisolatie aan te brengen. Deze heeft u meestal niet in huis. Doordat u de handigheid van een isolatiespecialist mist, bent u waarschijnlijk een stuk langer met de klus bezig.

Met zijn kennis en ervaring weet een isolatiespecialist precies waar hij op moet letten bij het aanbrengen van de vloerisolatie. Naden en kieren in de isolatie worden voorkomen, zodat er geen koudebruggen ontstaan. U wilt natuurlijk geen warmteverlies, want daarmee daalt de isolatiewaarde en bespaart u minder energie.


Hoe lang duurt zelf vloerisolatie aanbrengen?

Wilt u snel van uw vloerisolatie genieten dan kan dit een reden zijn om er zelf aan te beginnen, maar is het dan ook sneller klaar dan wanneer u er een professional op zet? Een vakman is gespecialiseerd in isoleren en heeft daar handigheid in gekregen. Voor u is het waarschijnlijk nieuw en daardoor bent u een groot deel van de tijd bezig met uitvinden wat de handigste manier is.

Laat u een professioneel isolatiebedrijf uw vloerisolatie aanbrengen dan is deze specialist daar meestal in één tot hooguit twee dagen mee klaar. Afhankelijk van het gekozen isolatiemateriaal.

U zult het waarschijnlijk in uw avonduren of vrije weekenden moeten doen, naast uw gewone werk. Daardoor duurt het allemaal een stuk langer.

Zelf eenvoudig bodemisolatie aanbrengen

Veel isolatiematerialen zijn onhandig en soms zelf ongeschikt om onder uw vloer te gebruiken. Isolatieplaten kunnen goed tegen vocht, maar hoe krijgt u deze door het smalle kruipluik uw kruipruimte in om ze daarna ook nog naadloos aan te brengen?

Gelukkig kan het ook makkelijker en effectiever. Bodemisolatie is een goede manier om uw kruipruimte warmer en droger te maken. Dit verschil gaat u direct merken in huis. De luchtvochtigheid gaat naar beneden en de temperatuur van uw vloer omhoog. Dat voelt aangenaam aan. Wij werken met DroCom isolatiechips. Deze isolatiechips zijn bewezen effectief en bieden u de hoogste isolatiewaarde in hun klasse. Ze behouden zelfs hun volledige isolatiewaarde wanneer er een laag water in uw kruipruimte staat.

Bodemisolatie met DroCom isolatiechips is heel goed aan te brengen door de doe-het-zelver. Natuurlijk heeft de isolatiespecialist het wat makkelijker met een grote blaasinstallatie, waarmee de isolatiechips zo onder uw vloer worden gespoten. Maar u kunt dit isolatiemateriaal ook heel goed zelf aanbrengen. Het is licht van gewicht en laat zich gemakkelijk verdelen. U kunt hierbij zelfs gebruikmaken van een bladblazer, zolang u deze vanuit het kruipluik gebruikt zodat hij niet in contact kan komen met vocht in de kruipruimte.


DroCom isolatiechips zijn geschikt voor elke kruipruimte van minimaal 30 centimeter hoog. Een groot voordeel voor u als doe-het-zelver is dat uw kruipruimte altijd toegankelijk blijft voor werkzaamheden. De isolatiechips laten zich gemakkelijk opzij schuiven, zodat u overal bij kunt komen zonder bang te zijn de isolatielaag te beschadigen.

Advies bij zelf vloerisolatie aanbrengen

Wilt u de hoogste besparing halen uit uw vloerisolatie? Wij voorzien u graag van persoonlijk advies en de juiste materialen. Hoeveel isolatiechips heeft u bijvoorbeeld nodig onder uw vloer? Wij verkopen DroCom isolatiechips in handige zakken en er is zelfs een instructievideo beschikbaar waarop u kunt zien hoe u eenvoudig isolatiechips aanbrengt onder uw vloer.

Bent u benieuwd hoe u zelf uw vloerisolatie op een eenvoudige en effectieve manier kunt regelen?

Ontdek hier alles over zelf bodemisolatie aanbrengen. 

Reactie plaatsen