Zelf vloerisolatie aanbrengen? Hier moet u rekening mee houden
25 januari 2022 

Zelf vloerisolatie aanbrengen? Hier moet u rekening mee houden

Zelf vloerisolatie aanbrengen is voor de doorgewinterde doe-het-zelver natuurlijk geen probleem. Er zijn allerlei isolatiematerialen te verkrijgen waar u prima zelf uw vloer mee kunt isoleren. Dit vindt u waarschijnlijk niet alleen een leuk klusje om te doen, u gaat er ook nog veel energie mee besparen. Zo krijgt u elke maand weer een beloning van uw inspanningen te zien op uw energierekening.

Als u zelf uw vloer wilt gaan isoleren zijn er een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. Het goed aanbrengen van bepaalde isolatiematerialen luistert nauw om een optimaal resultaat te halen.

Er zijn allerlei manieren om uw vloer van isolatie te voorzien, maar één manier is wel de makkelijkste van allemaal. In deze blog laten we u zien welke mogelijkheden u heeft om zelf isolatiemateriaal aan te brengen.

Zelf vloerisolatie aanbrengen op uw vloer

 Heeft u geen kruipluik of woont u in een appartement, dan kan uw vloer vanaf de bovenzijde van isolatiemateriaal voorzien worden. Dit is vaak een duurdere ingreep dan het aanbrengen van vloerisolatie in de kruipruimte. Het is daarnaast ook een ingrijpende verbouwing, omdat uw huidige vloerbedekking eerst verwijderd moet worden.

Is uw begane grondvloer gemaakt van hout, dan kan er nog een mogelijkheid zijn om vloerisolatie aan te brengen tussen de balken. Dit gebeurt van bovenaf en is niet zo eenvoudig zelf te doen. U zult hiervoor een isolatiespecialist moeten inschakelen, die met speciale apparatuur isolatieparels inblaast via gaten in uw houten vloer.

Heeft u wel een kruipruimte, dan wordt het aanbrengen van isolatie een stuk makkelijker. Zeker als de kruipruimte hoog genoeg is om u vrij te kunnen bewegen.


Zelf vloerisolatie aanbrengen onder uw vloer

In een hoge kruipruimte heeft u allerlei mogelijkheden voor het aanbrengen van isolatiemateriaal. Vanuit hier uw vloer isoleren is een stuk makkelijker en goedkoper dan het isoleren vanaf de bovenzijde. Gespoten isolatiematerialen brengt u niet zomaar zelf aan. Daarvoor kiest u eerder voor isolatiematerialen die u zelf onder uw vloer kunt bevestigen.

Let er wel op dat u vloerisolatie aan de onderzijde van uw vloer naadloos moet aanbrengen om een optimaal resultaat te krijgen. Dit kan soms lastig zijn door alle leidingen en kabels die zich in uw kruipruimte bevinden. Houd er rekening mee dat u bij werkzaamheden in uw kruipruimte nog eens bij deze leidingen en kabels wilt komen. Verstop ze dus niet onder een laag isolatiemateriaal. Mocht er in de toekomst lekkage komen of andere werkzaamheden nodig zijn, dan kunt u er niet meer bij zonder uw isolatielaag kapot te maken.

Een veelgebruikt isolatiemateriaal voor vloerisolatie vanaf de onderzijde zijn polystyreen platen. In de bouwmarkt zijn deze in vaste maten te krijgen. Deze afmetingen zijn niet altijd even handig of toereikend voor uw toepassing. Daarom maken en leveren wij polystyreen platen in elke gewenste dikte en afmeting. Zo kunt u een zo dik mogelijke laag isolatiemateriaal aanbrengen onder uw vloer en deze naadloos afwerken.

De makkelijkste manier om zelf vloerisolatie aan te brengen

De meest eenvoudige manier om uw vloer te isoleren is kruipruimte-isolatie. Hierbij brengt u een egale laag isolatiemateriaal aan op de bodem van uw kruipruimte. Dit is zeer eenvoudig zelf te doen, zeker als u kiest voor DroCom isolatiechips. Groot voordeel voor u als doe-het-zelver is dat uw kruipruimte altijd toegankelijk blijft. Dus ook in de toekomst kunt u bij werkzaamheden in uw kruipruimte overal bij.

U voorziet uw kruipruimte eenvoudig van een laag DroCom isolatiechips. Dit lichte isolatiemateriaal is zeer makkelijk te verdelen en u schuift het zo aan de kant als dat nodig is. Het vormt een dikke isolatielaag op de bodem van uw kruipruimte, daar houdt het vocht en kou op de bodem vast.

Zo zult u niet alleen energie besparen, maar ook vochtproblemen voorkomen. Bent u benieuwd hoe makkelijk het is om zelf uw vloer te isoleren met DroCom isolatiechips? Daar vertellen wij u graag meer over, want: Zelf vloerisolatie aanbrengen is makkelijker dan u denkt!

Reactie plaatsen