”Energie besparen doe je nu”  Woningisolatie met 20% korting!
02 oktober 2017 

”Energie besparen doe je nu” Woningisolatie met 20% korting!

Binnenkort hervat de overheid de campagne “Energie besparen doe je nu”. Deze campagne loopt door tot en met 2018. Uiteraard ondersteunen wij deze actie van harte. Want hoe meer energiebesparende maatregelen er worden genomen, hoe beter!

Het zou nog mooier zijn als de overheid een consistent energiebesparend stimuleringsbeleid zou voeren. Wij merken een duidelijk verschil in isolatie aanvragen wanneer het subsidiepotje weer gevuld is. Dit is een goed teken, veel mensen zijn geïnteresseerd in woningisolatie.
De overheid kan het effect van hollen en stilstaan omzetten in een stijgende lijn als er een doorlopend subsidiebeleid gevoerd zou worden.

Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Want besparen doet u nu!

Op dit moment is de subsidiepot voor isolatie helaas leeg maar ook zonder subsidie kunt u flink besparen met de juiste isolatiemaatregelen.

Hoeveel Energie besparen

Woningisolatie, wat levert u dat op?

Met de campagne “Energie besparen doe je nu” wil de overheid meer mensen stimuleren te investeren in woningisolatie.

Vormen van woningisolatie zijn onder andere:

Uit onderzoek is gebleken dat veel woningeigenaren geen idee hebben wat woningisolatie nu eigenlijk kost. En nog belangrijker voor u, wat het u oplevert.

Zo’n 60 tot 70% van de mensen schat te laag in wat isolatie oplevert. En dat is zonde. Want goede isolatie scheelt enorm in de stookkosten, dat gaat u merken op uw energierekening. Een aangenaam warme woning verhoogt het wooncomfort. En daarnaast is woningisolatie niet alleen goed voor uw eigen portemonnee maar ook voor het milieu. Reden genoeg om te investeren in woningisolatie.

Wist u van de subsidie op woningisolatie?

Het blijkt dat slechts een kwart van de mensen weet dat er subsidie bestaat voor woningisolatie. Hoewel de subsidiepot voor isolatie op dit moment leeg is blijft het isoleren van uw woning, ook zonder subsidie, zeer rendabel.
Daarom willen ook wij, mede door deze blog, meer aandacht geschenken aan de campagne “Energie besparen doe je nu”.

Tot en met 2018 zal de campagne “Energie besparen doe je nu” door de overheid onder de aandacht worden gebracht door tv- en radiospots, via internet en een speciale website. Op de website energiebesparendoejenu.nl krijgt u advies op maat over de mogelijkheden van woningisolatie, de kosten en opbrengsten van isolatie en financiering met subsidie of goedkope lening.

Subsidie op woningisolatie

Tijdens de campagne “Energie besparen doe je nu” zal de overheid woningisolatie stimuleren door subsidie te geven aan woningeigenaren die 2 verschillende isolatiemaatregelen in één keer afnemen. Wanneer u een combinatie van dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie of uw ramen aanpakt krijgt u ongeveer 20 % subsidie. Daarnaast wordt er ook subsidie gegeven op isolerende deuren en kozijnen voor driedubbel glas.

Voor de verenigingen van eigenaren (VvE’s) is er naast de subsidie op isolatie van de koopwoningen ook nog subsidie op energieadvies, het maken van een duurzaam meerjarig onderhoudsplan en begeleiding.

Bent u van plan andere energiebesparende maatregelen te nemen in uw woning? Dan maakt de overheid dit nu extra interessant. De aanschaf van een zonneboiler, warmtepomp, biomassaketel of pelletkachel wordt extra gestimuleerd met een investeringssubsidie duurzame energie.

Energie Besparen

Hoe financiert u uw woningisolatie?

Uit onderzoek is gebleken dat veel mensen, ruim 70%, geïnteresseerd is in woningisolatie. Maar hoe financiert u deze kosten? Wanneer u op dit moment niet de financiële middelen heeft om een isolatie investering te doen biedt de overheid ook hiervoor een oplossing.

Speciaal om energiebesparende maatregelen te financieren, biedt de overheid de mogelijkheid een gunstige lening af te sluiten. De eerder genoemde subsidie en deze lening mogen gecombineerd worden.

De overheid voert de campagne “energie besparen doe je nu” samen met de energieloketten van de gemeenten, bedrijven en maatschappelijke organisaties uit. Daardoor kunt u de rijkssubsidie ook combineren met bijdragen van de gemeente of provincie.

Op deze manier wordt woningisolatie wel erg aantrekkelijk gemaakt. En heeft u snel uw investering terugverdiend, waarna u kunt gaan genieten van de jaarlijkse besparing op uw energierekening.

Hoeveel kunt u besparen met woningisolatie?

Op de website van de overheid worden verschillende voorbeelden gegeven van wat u kunt besparen met goede woningisolatie. Zo is het isoleren van uw woning voordeliger dan spaargeld op de bank zetten. We geven u wat voorbeelden:

Vloerisolatie en spouwmuurisolatie voor een gemiddeld huis, eenmalige kosten zijn zo’n € 3900,-.
De jaarlijkse besparing is al snel € 760,-.

Woont u in een gemiddeld rijtjeshuis en past u dakisolatie toe dan investeert u eenmalig ongeveer € 4000,- maar u bespaart elk jaar € 500,- aan stookkosten. Met 8 jaar is uw investering terugverdient. Maar u geniet direct van een aangenaam warm huis in de winter en een koeler huis in de zomer.

Het aanbrengen van vloerisolatie in een gemiddelde hoekwoning kost u ongeveer € 1600,-. Elk jaar bespaart u zo’n € 180,- op uw energierekening. Dit rendement is vergelijkbaar met 7% spaarrente. En dat is niet uw enige voordeel. Uw wooncomfort wordt merkbaar hoger met warmere voeten en minder tocht en vocht in huis.

Besparen met isolatie

Welke woningisolatie gaat u toepassen?

U ziet dat u met goede woningisolatie van veel voordelen kunt genieten. Niet alleen financieel gaat u erop vooruit. Uw woning wordt een aangenamere plek, die heerlijk koel blijft in de warme zomer maanden en gemakkelijk warm te stoken is in de winter periode.
Goede isolatie maakt ook een einde aan vochtproblemen die kunnen ontstaan, door vocht vanuit de kruipruimte. Woningisolatie verbetert uw woonklimaat.

Daarnaast wordt uw woning meer waard en zult u een hoger energielabel op uw woning krijgen.
Wilt u weten welke woningisolatie voor uw woning het meest geschikt is? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie,  of laat ons u terugbellen. Wij bieden u graag advies op maat.

Energie Besparen Doe Je Nu

Reactie plaatsen