Vloerisolatie voor de doe-het-zelver: tips en trucs voor een succesvolle installatie
12 mei 2023 

Vloerisolatie voor de doe-het-zelver: tips en trucs voor een succesvolle installatie

Vloerisolatie is een belangrijke stap in het verbeteren van de energie-efficiëntie van uw huis. Het zorgt niet alleen voor een comfortabele leefomgeving. Uw energierekening gaat omlaag en de ecologische voetafdruk van uw huis wordt kleiner.

Als u een doe-het-zelver bent, kunt u vloerisolatie zelf installeren en geld besparen op de installatiekosten. In deze blog zullen we u enkele tips en trucs geven om vloerisolatie succesvol te installeren.

Wat is vloerisolatie?

Vloerisolatie wordt over het algemeen aangebracht in de kruipruimte. U heeft de keus uit vloerisolatie aan de onderzijde van uw vloer of een laag bodemisolatie in uw kruipruimte. Wanneer er geen kruipruimte aanwezig is, of deze is niet toegankelijk, kan er een laag isolatie aangebracht worden bovenop de bestaande vloer.

Er zijn allerlei verschillende vloerisolatiematerialen beschikbaar. Het is belangrijk dat de isolatielaag naadloos wordt aangebracht. Dat is in een kruipruimte vol kabels, leidingen en andere onderbrekingen niet altijd even makkelijk. Daarnaast wilt u in de toekomst uw kruipruimte toegankelijk houden voor eventuele werkzaamheden onder uw vloer. Houdt hier rekening mee bij het kiezen van het isolatiemateriaal.


Welke vloerisolatie kiezen als doe-het-zelver?

Een kruipruimte met geringe hoogte is geen aangename plek om vloerisolatie aan te brengen. U heeft zeker een hoogte van 30 centimeter nodig om in de kruipruimte te kunnen werken. Een hoogte van 50 centimeter is comfortabeler.

Het aanbrengen van de meeste vloerisolatiematerialen is werk voor de specialist. Maar als uw kruipruimte goed toegankelijk is, kunt u met DroCom isolatiechips eenvoudig uw vloerisolatie zelf aanbrengen. U brengt de isolatiechips in een dikke laag aan onder uw vloer. Dit kan met de hand of u gebruikt een bladblazer, via het kruipluik. Let op: Ga niet met de bladblazer de kruipruimte in vanwege het vocht. U kunt ook een inblaasunit huren, dan wordt het aanbrengen van uw vloerisolatie helemaal een fluitje van een cent.

Waarom kiezen voor isolatiechips als vloerisolatie?

 • Gemakkelijk zelf aan te brengen;
 • Hoge isolatiewaarden;
 • Licht van gewicht;
 • Uw kruipruimte blijft toegankelijk;
 • Werking blijft optimaal, ook bij vocht;
 • Uw woning wordt warmer en droger;
 • Stopt vochtproblemen vanuit de bodem van uw kruipruimte.

Hoe vloerisolatie zelf aanbrengen?

Het aanbrengen van isolatiechips als bodemisolatie is een efficiënte manier om uw huis te isoleren. De isolatiechips worden onder de vloer van uw huis geplaatst en vormen een barrière tegen koude lucht en vocht. Dit zorgt voor een comfortabelere leefomgeving en kan u helpen besparen op uw energierekening.

Als u van plan bent om isolatiechips als bodemisolatie zelf aan te brengen, dan zijn hier enkele tips en trucs om u te helpen:

 • Zorg ervoor dat de ruimte onder uw vloer voldoende toegankelijk is voor het aanbrengen van de isolatiechips. Heeft u geen kruipluik, dan kunt u eventueel gaten maken in uw vloer of muren om toegang te krijgen tot de ruimte.
 • Reinig de ruimte onder uw vloer voordat u begint met het aanbrengen van de isolatiechips. Verwijder eventuele puin, vuil of dierenresten om een schone en veilige omgeving te creëren.
 • Gebruik de juiste hoeveelheid isolatiechips. Het is belangrijk om de ruimte voldoende te vullen om de beste isolatiewaarde te bereiken. Vraag eventueel advies aan onze isolatiespecialist.

Ons advies: Kies een zo dik mogelijke laag.

Hoe meer isolatie, hoe groter de besparing.

Uw kruipruimte blijft altijd toegankelijk.

Bereken het aantal benodigde zakken als volgt:

(Vloeroppervlakte in m2) x (Hoogte kruipruimte in cm - 15 cm) x (2) : (100) = ..... zakken

 • Let op de vochtigheidsgraad in de ruimte. Als er sprake is van vochtproblemen, bijvoorbeeld door lekkage, moet u deze eerst oplossen voordat u begint met het aanbrengen van de isolatiechips.
 • Als u niet zeker bent van uw doe-het-zelf vaardigheden, overweeg dan om een professional in te huren voor het aanbrengen van de isolatiechips. Een expert kan u helpen bij het selecteren van de juiste isolatiematerialen en het zorgvuldig aanbrengen ervan, waardoor de kans op problemen in de toekomst wordt verminderd.

Het aanbrengen van isolatiechips als bodemisolatie kan een geweldige manier zijn om uw huis comfortabeler te maken en te besparen op uw energierekening. Maar het is belangrijk om de klus goed te doen en eventuele vochtproblemen op te lossen voordat u begint. Met de juiste voorbereiding en zorgvuldigheid kan dit een succesvolle doe-het-zelf klus zijn.

In deze video ziet u hoe u eenvoudig DroCom isolatiechips aanbrengt onder uw vloer:

Snel en eenvoudig uw vloerisolatie aanbrengen

Met DroCom isolatiechips kunt u snel en eenvoudig zelf uw vloerisolatie aanbrengen. Afhankelijk van de afmetingen en toegankelijkheid kan de isolatie al binnen 2 uur onder uw vloer zijn aangebracht.

Meteen beginnen? Bestel eenvoudig uw isolatiechips in onze isolatieshop.

Reactie plaatsen