Zo wordt zoldervloerisolatie aangebracht
27 januari 2023 

Zo wordt zoldervloerisolatie aangebracht

Zoldervloerisolatie is dé manier om warmte eerder in uw woning tegen te houden. Warmte stijgt en zal dus richting uw zolder gaan. Is uw zolder geen leefruimte, dan is het zonde als deze ruimte opgewarmd wordt. Dit kost u onnodig veel energie.

Door de vloer van uw zolder te isoleren zal de warmte blijven hangen in de leefruimtes waar u het wel wilt hebben. Uw verwarming hoeft minder hard te werken en dat ziet u terug op uw energierekening.  

Het isoleren van uw zoldervloer is een goedkopere optie dan het aanbrengen of verbeteren van uw dakisolatie. Zeker voor zolders die alleen gebruikt worden voor opslag is zoldervloerisolatie de perfecte oplossing.  

Zoldervloerisolatie aanbrengen houten vloer

Veel zoldervloeren zijn gemaakt van hout. De balkenconstructie is afgewerkt met planken. Tussen deze houten balken brengen we het isolatiemateriaal aan. Om tussen de balken te komen, boren we kleine gaten van zo’n 6 centimeter om de 60 tot 90 centimeter in de houten zoldervloer. Via deze gaten wordt het isolatiemateriaal ingeblazen. Hierbij wordt de hele ruimte opgevuld.

Voor het isoleren van de zoldervloer gebruiken we gesiliconiseerde inblaaswol. Dit isolatiemateriaal heeft diverse voordelen. Door de relatief grote massa van de inblaaswol heeft dit materiaal niet alleen een goede warmte-isolatie, maar werkt het ook geluidsisolerend. Geluiden die via uw dak binnenkomen hoort u daardoor minder of niet meer in uw woning.

Na het aanbrengen van het isolatiemateriaal worden de gaten netjes dichtgemaakt met conische kurken. Uw zoldervloer wordt netjes achtergelaten en u kunt de ruimte weer inrichten zoals u dat wilt.

Het gebruik van gesiliconiseerde inblaaswol voor zoldervloerisolatie heeft allerlei voordelen. Het heeft een zeer goede isolerende werking. De kleine vlokjes komen in de kleinste hoekjes, zodat de volledige ruimte wordt opgevuld. Het is vochtafstotend, waardoor het schimmel en bacteriewerend is. Naast het geluiddempend effect is het ook nog eens onbrandbaar. Dat geeft een veilig gevoel.

Zoldervloer isoleren

Betonnen zoldervloer isoleren

Heeft u een betonnen zoldervloer? Ook dan kan er isolatie worden aangebracht. De isolatielaag wordt op het beton geplaatst. Hiervoor gebruiken we drukvaste isolatieplaten die naadloos worden gelegd.

Omdat we altijd streven naar maximale energiebesparing werken we niet met kant-en-klare isolatieplaten. We hebben de mogelijkheid om polystyreen platen op maat te snijden. Kant-en-klare isolatieplaten zijn vaak dunner. Hoe dikker de isolatielaag, hoe hoger de energiebesparing. Daarom heeft u bij ons de keus uit verschillende diktes isolatieplaten, die we netjes voor u op maakt maken.

Deze isolatieplaten hebben een hoge isolatiewaarde en zijn beloopbaar, waardoor uw zolder gewoon toegankelijk blijft. Werk de isolatieplaten af met hout en u heeft een praktische, bruikbare zolder.

Natuurlijk letten we bij het aanbrengen van de isolatielaag op het gevaar van condensatie. Een dampscherm is bij het aanbrengen van zoldervloerisolatie op een betonnen vloer overbodig omdat beton zelf al zeer dampremmend is. Aandachtspunt zijn luchtlekken, bijvoorbeeld plekken waar leidingen doorgevoerd worden. Ook hier zorgen we voor een sluitende isolatielaag.

Voordelen van zoldervloerisolatie

Zoldervloerisolatie biedt u allerlei voordelen. We zetten er enkelen voor u op een rij:

  • Laat geen warmte verloren gaan naar ruimten die u niet gebruikt
  • Uw woning komt sneller op temperatuur
  • Minder volume om warm te stoken
  • Lagere energierekening
  • Geluidsisolerend effect 
  • Verhoogt uw wooncomfort

Wat kost zoldervloerisolatie

Wat zoldervloerisolatie kost, is afhankelijk van diverse factoren. Het gekozen isolatiemateriaal, de dikte van de isolatielaag en het aantal vierkante meters tellen allemaal mee. Natuurlijk wilt u een zo hoog mogelijke besparing. Daarom denken we graag met u mee over de beste oplossing voor uw woning.

Wilt u zoldervloerisolatie?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van zoldervloerisolatie voor uw woning? Vraag dan onze isolatiespecialist gratis en vrijblijvend om advies. Woningisolatie is bij ons altijd maatwerk. We gaan voor de hoogst haalbare besparing en leggen u daarom de beste isolatieoplossingen voor. Alleen als u weet wat er mogelijk is, kunt u de beste keuze maken.

Vraag vrijblijvende een offerte voor zoldervloerisolatie aan en laat u verrassen.

Reactie plaatsen