Start uw energietransitie vandaag nog en geniet van deze voordelen
04 mei 2021 

Start uw energietransitie vandaag nog en geniet van deze voordelen

De energietransitie is een veelbesproken onderwerp. Opeens horen we dit woord overal voorbij komen. In de basis gaat de energietransitie over het omschakelen van fossiele brandstoffen naar duurzame energie. Waar het eerst een ver van uw bed show was, komt het nu steeds dichterbij. Nieuwe woningen worden gebouwd op een energieneutrale manier en zonder gasaansluiting. Dit zijn de zogenaamde ‘nul op de meter’ woningen.

Maar uw bestaande woning klaar maken voor de energietransitie, hoe pakt u dat aan? We zullen de komende jaren steeds meer van het gas loskomen, maar dan moet uw woning daar wel klaar voor zijn. U kunt er tegenop zien om uw woning zoveel aan te moeten passen. De eerste stappen in de goede richting zet u met woningisolatie en uw oude beglazing vervangen door nieuw, goed isolerend glas. Gelukkig zijn de aanpassingen die hiervoor nodig zijn niet alleen investeringen die u geld kosten. U krijgt er ook zeker iets voor terug.

Dit zijn de 5 voordelen die de energietransitie u op gaan leveren:

Voordeel 1: De energietransitie levert u geld op

Hier en daar zien we beangstigende krantenkoppen voorbij komen over hoeveel duizenden euro’s het kost om uw woning klaar te maken voor de energietransitie. Wie gaat dat betalen? U zit er natuurlijk niet op te wachten om zoveel onkosten te gaan maken.

Gelukkig kunnen we u geruststellen, want de energietransitie zal u uiteindelijk geld opleveren. Als we kijken naar de eerste stappen richting een energieneutraal huis, dan zien we twee belangrijke punten. Goede woningisolatie en beglazing met een hoge isolatiewaarde. De overheid en diverse gemeenten stimuleren het verduurzamen van uw woning door middel van subsidies. Hier kunt u mooi gebruik van maken om uw woning alvast een stap dichter naar de energietransitie te brengen.

Begin met het verbeteren van uw woningisolatie door het aanbrengen van:
Vloerisolatie of bodemisolatie
• Spouwmuurisolatie
Dakisolatie
• Isolatieglas HR++ of HR+++ indien mogelijk

Deze aanpassingen kosten u in eerste instantie geld, maar u krijgt een deel meteen alweer terug door de beschikbare subsidies. En ook daarna blijft uw investering geld opleveren. Door de betere isolatie zal uw woning makkelijker aangenaam warm blijven, waardoor u minder hoeft te stoken. Dat gaat u terugzien op uw energierekening.

Na een aantal jaren heeft u deze aanpassingen terugverdiend, maar dan nog leveren ze geld op. De isolatiematerialen van tegenwoordig zijn duurzaam en zullen uw woning overleven. Jaar na jaar blijft u besparen op uw energierekening. Dat is mooi meegenomen.

Energietransitie

Voordeel 2: Uw comfort gaat erop vooruit

Een oudere woning voelt vaak wat onaangenaam aan door tocht en een hoge luchtvochtigheid. Hoe hoog u de verwarming ook zet, het lijkt nooit echt warm te worden. Dit probleem lost u op met goede woningisolatie. Elk naadje en kiertje waar tocht door kan komen wordt vakkundig afgedicht. De tocht verdwijnt en uw duur gestookte warmte blijft in uw woning.

Goede vloerisolatie zorgt ervoor dat de kou en het vocht uit de kruipruimte niet uw woning binnenkomt. Spouwmuurisolatie dicht elk kiertje af en fungeert als een deken om uw woning. In de winter blijft de warmte binnen en sluit u de kou buiten. In de zomer gebeurt dit precies andersom, tijdens hittegolven zal het binnen veel langer aangenaam koel blijven.
Dakisolatie zorgt ervoor dat de opstijgende warmte niet zomaar uw woning weer verlaat. De tochtstroom die hierdoor veroorzaakt werd, zal stoppen en u geniet van een aangenaam, comfortabel huis.

Voordeel 3: Goed voor het milieu

Goed bezig zijn voor het milieu zou iedereen een goed gevoel moeten geven. Door vandaag al aan de slag te gaan met de energietransitie zorgt u ervoor dat u minder CO2 uitstoot. U stapt stukje bij beetje over naar duurzame energie. Wanneer uw woning goed geïsoleerd is en u heeft zonnepanelen op uw dak, dan kunnen veel woningen al overstappen naar verwarmen met een warmtepomp.

Zo stapt u over op schone en hernieuwbare energiebronnen, zodat u voor uw kinderen en kleinkinderen een schone wereld met een betrouwbare energievoorziening achterlaat. Doorgaan zoals we nu doen kan niet. De energiebronnen die we nu gebruiken zijn op lange termijn niet meer beschikbaar en zullen steeds duurder worden. Vervangen van fossiele brandstoffen door hernieuwbare energiebronnen is de oplossing, maar dan moet uw woning er uiteraard wel klaar voor zijn.

Start uw energietransitie

Voordeel 4: Onze eigen energievoorraad

Sinds het sluiten van de kolenmijnen, is Nederland volledig afhankelijk van het buitenland voor de import van steenkolen. Voor onze gasvoorziening zijn we afhankelijk van buitenlands gas, uit bijvoorbeeld Rusland en Noorwegen. Ook aardolie moeten we importeren uit landen zoals Koeweit, Saoedi-Arabië en Rusland.

Door zelf energie op te wekken zijn we niet langer afhankelijk van andere landen voor de import van brandstoffen. Zo maken we samen Nederland mooier en gezonder.

Voordeel 5: De energietransitie maakt ons gezonder

Door de energietransitie wordt de CO2 uitstoot flink teruggebracht. Dat gaan we merken aan schonere lucht. Nu wordt er jaarlijks enorm veel CO2 de lucht in gepompt door het verbranden van fossiele brandstoffen. Daarbij komen ook vervuilende stoffen in de lucht, zoals roet, fijnstof en zware metalen. Dit zorgt voor extra zorgkosten, ziekteverzuim en zelfs vroegtijdige doden.
Overstappen op schone en hernieuwbare energiebronnen is noodzakelijk voor een schoon milieu.

Wilt u ook de eerste stap zetten?

Wilt u de eerste stap zetten naar de energietransitie? Daar kunt u vandaag nog mee beginnen. Hoe is het gesteld met de isolatie van uw woning? Veel woningen in Nederland kunnen betere woningisolatie gebruiken.

De isolatiespecialist van Helmwijk komt graag bij u langs om u passend advies te geven over uw woningisolatie. Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op. 

Reactie plaatsen