Vloerisolatie kruipruimte? Dit is de meest effectieve manier
14 oktober 2021 

Vloerisolatie kruipruimte? Dit is de meest effectieve manier

U wilt vloerisolatie aanbrengen in uw kruipruimte, maar wat is de meest efficiënte manier om dit te doen? U wilt natuurlijk een zo hoog mogelijke besparing. De advertenties voor vloerisolatie en andere woningisolatie oplossingen vliegen u om de oren. Moet u nu Tonzon folie onder uw vloer hangen of toch PUR onder uw vloer laten spuiten, al hoort u hier negatieve verhalen over. Wat is nu de meest effectieve manier om vloerisolatie toe te passen in uw woning?

Om het makkelijk te maken: er is geen eenduidig antwoord te geven op deze vraag. Wat ons betreft, is vloerisolatie maatwerk. Om de maximale besparing te halen kijken we goed naar uw woning, de constructie, uw wensen en de omstandigheden. Pas dan kunnen we u persoonlijk advies geven, wat de beste vloerisolatie voor u is.


“Goede vloerisolatie kan u een besparing opleveren die vergelijkbaar is met een rente van 7 procent op een spaarrekening, waar krijgt u dat nog tegenwoordig?”


Hoe kiest u de beste vloerisolatie?

Vloerisolatie kiezen wordt steeds lastiger, er is zoveel keus en het ene isolatiemateriaal wordt nog meer aangeprezen dan de ander. Welke vloerisolatie het beste is voor u is afhankelijk van uw woning en uw wensen.

Het is belangrijk om eerst te kijken wat er mogelijk is in uw kruipruimte. Diverse vormen van vloerisolatie hebben een hoge kruipruimte nodig om aangebracht te worden. Denk hierbij aan een hoogte van minimaal 50 centimeter. Is uw kruipruimte lager, dan vallen er al diverse af.

Daarnaast is het goed om te kijken naar uw eigen wensen. Lopen er bijvoorbeeld veel leidingen, afvoerbuizen en kabels in uw kruipruimte, dan is het praktisch als uw kruipruimte toegankelijk blijft voor werkzaamheden. Isolatiematerialen zoals Tonzon isolatiefolie zijn kwetsbaar en beschadigen snel als u in de kruipruimte bezig bent. Beschadigde stukken isolatiefolie zullen hun isolerende werking verliezen. Dat is natuurlijk zonde.

Veel huizen in Nederland hebben last van een vochtige of zelfs natte kruipruimte. Dit merkt u ook in huis, waar de luchtvochtigheid flink kan oplopen. Veel vocht in huis zorgt voor een ongezond binnenklimaat en veroorzaakt schimmel en ontsierende vochtplekken op uw muren. Dit vocht tegenhouden in de kruipruimte levert direct een droger en warmer huis op.


“Met goede isolatie is uw woning warmer in de winter en koeler in de zomer”


Vloerisolatie als onderdeel van uw complete woningisolatie

Isoleren is meer dan uw woning voorzien van een extra ‘jasje’. Woningisolatie is het zorgvuldig aanbrengen van een thermische schil, die in de winter zorgt dat uw duur gestookte warmte binnen blijft en in de zomer uw woning heerlijk koel houdt.

Nieuwbouwwoningen worden op dit moment opgeleverd met enorm goede isolatie. Ze zijn gebouwd om energieneutraal te zijn en worden opgeleverd zonder gasaansluiting. Deze isolatiewaarden haalt u niet zomaar in een bestaande woning, maar u kunt uw huidige isolatie wel flink verbeteren.

Hoe dikker de isolatielaag, hoe hoger de besparing. De beperkende factor is vaak de constructie van de woning. De spouwmuren zijn bij nieuwbouwwoningen bijvoorbeeld veel dikker dan bij oude huizen. Hierdoor kunt u een minder dikke isolatielaag kwijt. Het is belangrijk dat er voor het juiste isolatiemateriaal gekozen wordt, op welke plek u ook wilt isoleren.

Vloerisolatie kruipruimte

De allerbeste vloerisolatie mogelijk?

Wilt u echt de allerbeste vloerisolatie die mogelijk is voor uw bestaande woning? Eigenlijk zou dan de complete vloer eruit gesloopt moeten worden en vervangen door een vloer van nieuwbouw niveau. De allerbeste geïsoleerde kanaalplaatvloer met geïsoleerde funderingsbalken en een hoge kruipruimte eronder.

Dit is natuurlijk niet haalbaar in uw bestaande woning. Tenzij u een zeer grondige verbouwing van plan bent. Beter is het te kijken naar de beste vloerisolatie die er in uw huis mogelijk is en die past bij uw wensen en budget.

Dan komen we uit bij de beste vloerisolatie, met de nieuwste isolatietechnieken van hoog niveau.

In het artikel: Soorten isolatiematerialen: de voor- en nadelen op een rij vindt u alle soorten isolatiematerialen en hun eigenschappen. Welk materiaal het meest geschikt is voor uw woning is afhankelijk van allerlei factoren. Een ervaren isolatiespecialist kan u precies vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Neem daarvoor vrijblijvend contact met ons op, wij komen graag uw woning inspecteren, zodat we u kunnen adviseren over de meest effectieve vloerisolatie voor uw kruipruimte.  

Reactie plaatsen