Isoleren in Den Haag met het Duurzaamheidsfonds voor Vereniging van Eigenaren
06 juli 2017 

Isoleren in Den Haag met het Duurzaamheidsfonds voor Vereniging van Eigenaren

Goed nieuws voor kleine Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) in Den Haag. Vanaf 1 juli 2017 kan er een lening worden aangevraagd bij het Duurzaamheidsfonds. Dit fonds is speciaal opgericht voor het uitvoeren van duurzaam woningonderhoud, zoals het aanbrengen van isolatie.

Dus wilt u, samen met uw buren, uw appartement in Den Haag voorzien van dakisolatie, spouwmuurisolatie of vloerisolatie? Dan is dit het uitgelezen moment om de eerste stap te zetten naar een flinke energiebesparing.

Uiteraard zijn er wel een aantal voorwaarden aan deze regeling verbonden. Daarover vertellen wij u hier meer.

 

Uw appartement in Den Haag isoleren met de VvEIsoleren Den Haag

Wanneer u in een appartement woont heeft u optimaal resultaat van isolatie als u dit tegelijk met uw buren aanpakt. De begane grond appartementen genieten van goede vloerisolatie, de bovenste verdieping heeft profijt van goede dakisolatie. Een spouwmuurisolatie komt u allen ten goede.

Isolatie zorgt voor een algehele verbetering van het wooncomfort en kwaliteitsverbetering van het gebouw als geheel. Eventuele vochtproblemen, door vocht of condensvorming in de kruipruimte, worden opgelost met goede bodemisolatie.

Voordelen van woningisolatie:

  • Lagere stookkosten
  • Voorkom en bestrijd vochtproblemen
  • Minder CO2 uitstoot
  • Minder geluidsoverlast
  • Waarde van de woning gaat omhoog
  • Beter energielabel
  • Verhoogt uw wooncomfort

Wethouder Joris Wijsmuller:
“Het fonds draagt bij aan de ambitieuze duurzaamheidsdoelen van de gemeente Den Haag. Het levert een belangrijke bijdrage aan de CO2-reductie. En daarnaast versterkt het ook nog eens de kwaliteit van de woningvoorraad”.

Komt uw Vereniging van Eigenaren in Den Haag in aanmerking voor deze regeling?

Het Duurzaamheidsfonds is in het leven geroepen om woningeigenaren aan te moedigen, met de VvE, aan de slag te gaan om energie te besparen.
Dit fonds is speciaal bedoeld voor Vereniging van Eigenaren in Den Haag met maximaal 9 appartementen. Hiermee draagt de gemeente Den Haag bij aan kwaliteitsverbetering van woningen en het besparen op energiekosten.

Er zijn wel een aantal voorwaarden om voor deze lening in aanmerking te komen.
Zo moet de Vereniging van Eigenaren goed georganiseerd zijn en jaarlijks een vergadering plaatsvinden met de appartementseigenaren. De appartementseigenaren moeten geld reserveren voor toekomstig onderhoud en het financiële beheer van de VvE moet op orde zijn.

Lening voorwaarden voor het isoleren van uw appartement in Den Haag met de VvE

Wanneer u, met de VvE, een lening aanvraagt bij het Duurzaamheidsfonds inDuurzaamheidsfonds Den Haag Den Haag zijn hier een aantal regels aan verboden.
U kunt minimaal € 2.500 en maximaal € 15.000 per appartement lenen. Van dit bedrag mag maximaal de helft worden besteed aan regulier onderhoud. Minimaal de helft moet dus gebruikt worden voor duurzame maatregelen zoals vloerisolatie, dakisolatie of spouwmuurisolatie.
Afhankelijk van het geleende bedrag kan de lening in 10 tot 15 jaar worden terugbetaald.

U kunt de lening uit het Duurzaamheidsfonds aanvragen bij de VvE-balie van de gemeente Den Haag. Wilt u meer informatie over deze regeling dan kunt u ook online terecht bij de VvE-balie van de gemeente Den Haag.

U kunt met uw vragen ook bij ons terecht. Wij adviseren u tevens graag over de verschillende isolatiemogelijkheden voor uw appartementencomplex.

Reactie plaatsen