Bedrijvenbijeenkomst duurzaam woningonderhoud – Regio Haaglanden
22 mei 2017 

Bedrijvenbijeenkomst duurzaam woningonderhoud – Regio Haaglanden

Afgelopen donderdag, 17 mei, werd op het landgoed Te Werve in Rijswijk de bedrijvenbijeenkomst duurzaam woningonderhoud gehouden voor de regio Haaglanden.
Deze geslaagde bijeenkomst werd goed bezocht door ruim 50 deelnemers. De deelnemende gemeenten: Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Westland, Wassenaar en Pijnacker-Nootdorp waren aanwezig. Samen met diverse typen bedrijven uit deze regio.

Natuurlijk kon Helmwijk B.V. hier niet ontbreken als allround isolatiebedrijf voor vloerisolatie, spouwmuurisolatie en dakisolatie.

Duurzaam woningonderhoud bijeenkomst Rijswijk

Samen gaan we voor duurzame maatregelen

De verschillende gemeenten gaven tijdens deze bijeenkomst aan hoe ze woningeigenaren stimuleren duurzame maatregelen te nemen. Vloerisolatie behoort uiteraard tot één van deze maatregelen voor het verduurzamen van de woning.
De gemeenten gaven aan het bedrijfsleven hierbij hard nodig te hebben. Gespecialiseerde bedrijven zorgen voor de promotie- en advieswerkzaamheden, maar vooral voor de uitvoering van de maatregelen.

Top 10 duurzame maatregelen:

  1. Vloerisolatie
  2. Spouwmuurisolatie
  3. Dakisolatie
  4. Glas vervangen voor hoog rendement ramen
  5. Isolerende kozijnen plaatsen
  6. Ventilatiesysteem plaatsen
  7. Zonnepanelen monteren
  8. Zonneboiler plaatsen
  9. HR combiketel, als u nog niet aan een warmtepomp toe bent
  10. Warmtepomp plaatsen

Duurzaam woningonderhoud bijeenkomst Rijswijk

Welke bedrijven doen mee met deze maatregel?

Bedrijven die aan deze maatregel mee willen werken kunnen zich aanmelden bij het energieloket de Woonwijzerwinkel. Zowel particulieren als bedrijven kunnen op de website van Woon Wijzer Winkel producten, zoals DroCom vloerisolatie, bekijken.

Op deze website wordt alle informatie verzameld wat betreft duurzaam bouwen en verbouwen van uw woning. Maar ook het besparen van energie en zelf energie opwekken. Kortom alle informatie om uw wooncomfort te verhogen vindt u hier.

De Woonwijzerwinkel heeft ook een fysieke showroom, deze kunt u vinden op het volgend adres: Directiekade 2, 3089 JA RotterdamOf plan uw route op Google maps

Duurzaam woningonderhoud bijeenkomst pitch

Samenwerking voor nog beter resultaat

De aanwezige bedrijven gaven een pitch over hun aanpak voor verduurzaming van de woning. Opvallend zijn de bedrijven die blijvend innoveren. Nieuwe inzichten en oplossingsgericht te werk gaan staat hierbij centraal.
Zo zijn twee bedrijven bezig met het ontwikkelen van een app die woningeigenaren gaat stimuleren en helpen bij het nemen van energiebesparende maatregelen.

Ook op het gebied van zonnepanelen zijn nieuwe ontwikkelingen. Er wordt steeds meer aandacht besteed aan de esthetica, waardoor de drempel tot aanschaf nog meer verlaagd wordt.

Duurzaam woning onderhoud bijeenkomst Rijswijk

Na de pitches vonden er speeddates tussen de verschillende partijen plaats. Dit om mogelijke samenwerkingen tussen bedrijven te stimuleren. Door samenwerking kunnen nog meer woningeigenaren, nog beter geholpen worden.
In september van dit jaar zal er een verdiepende bijeenkomst worden gehouden over deze alliantievorming. Hiervoor werd veel interesse getoond.

Duurzame maatregelen voor uw woning?

Ben u inwoner van de gemeenten Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Westland, Wassenaar of Pijnacker-Nootdorp en wilt u meer weten over het verduurzamen van uw woning? Neem gerust contact met ons op.
Wij informeren u graag over de isolatie mogelijkheden voor uw woning.

Reactie plaatsen