Isolatie is goed voor het milieu én uw portemonnee
16 augustus 2017 

Isolatie is goed voor het milieu én uw portemonnee

Isolatie heeft meer effect op het milieu dan u wellicht zou denken.
Met zijn allen stoten wij een behoorlijke hoeveelheid CO2 de atmosfeer in. Elke dag weer. Dat dit niet goed is voor het milieu weten we allemaal. De klimaatveranderingen zijn hiervan een duidelijk bewijs.

Wanneer we het hebben over het verminderen van de CO2 uitstoot wordt meestal als eerste beschuldigend gewezen naar het verkeer, transport en de zware industrie. En natuurlijk zijn hier grote winsten te behalen. Maar heeft u enig idee hoeveel u zelf kunt doen aan het verminderen van uw CO2 uitstoot? En dan bedoelen we niet het laten staan van uw auto, voor een dagje.

Isolatie maakt uw woning milieuvriendelijker

Met goede isolatie kunt u een groot verschil maken. De meeste woningen worden verwarmd door aardgas. Van elke kuub aardgas die u verstookt gaat 1,7 kilogram zo de atmosfeer in. Als u zich indenkt dat een gemiddeld huishouden zo’n 1600 kuub aardgas verbruikt per jaar. Dan betekent dit een ruime 2700 kilo CO2 per jaar. En dat is voor één huis.

Hoeveel huizen staan er bij u in de straat? Bij u in de wijk…?isolatie en milieu

Een goed geïsoleerde woning is een stuk makkelijker te verwarmen. Uw energierekening zal u dit duidelijk laten zien. Uw verbruik, met goede isolatie, kan dalen tot 750 kuub.
En dat is niet alleen fijn voor uw portemonnee. Per jaar stoot u bijna 1500 kilo minder CO2 uit.

Isolatie is dus een milieuvriendelijke oplossing die zowel u al het milieu ten goede komt.

Isolatie maakt de stap naar duurzaam wonen mogelijk

Duurzaam, misschien wel zelfvoorzienend wonen. Voor sommige is het een ideaal. Duurzaamheid zou eigenlijk bij iedereen hoog op de lijst moeten staan. De nadelen wegen niet op tegen de voordelen. U bespaart elk jaar een flink zonnepanelenbedrag. Uw woning wordt aangenamer en comfortabeler door de juiste isolatie.

Wanneer uw huis voorzien is goede woningisolatie, is het uitermate geschikt om op een duurzame manier te verwarmen. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een warmtepomp. Deze werkt op elektriciteit, die u weer duurzaam kunt opwekken met zonnepanelen.

Voorzie uw woning daarom van goede:

Wilt u ook milieuvriendelijk isoleren?

De klimaat opwarming laat niemand meer koud. Het is niet langer de vraag of we er iets aan gaan doen maar wanneer? Een beter milieu begint bij uzelf. U kent de bekende slogan wel. En niets is minder waar. Want elke aanpassing, hoe klein u ook begint, heeft effect. En als iedereen meedoet wordt het een kleine aanpassing met grote gevolgen. Doet u mee?

Wilt u aan de slag met vloerisolatie, bodemisolatie, spouwmuurisolatie of dakisolatie? Of wilt u weten welke isolatie er al in uw woning aanwezig is en of deze te verbeteren valt ? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.
Wij adviseren u over de juiste volgorde van isoleren en welke isolatie het beste resultaat geeft bij uw type woning.

Reactie plaatsen