Isolatie subsidie in 2022

Subsidie maakt het nemen van isolatiemaatregelen natuurlijk extra interessant. Een investering in goede woningisolatie verdient u altijd weer terug, maar met een leuke subsidie heeft u uw investering er nog sneller uit. De overheid heeft een meerjarig plan om het verduurzamen van woningen te stimuleren, zodat de klimaatdoelstellingen gehaald kunnen worden. Er zal dus ook in 2022 subsidie voor isolatie beschikbaar zijn.

Sterker nog, de subsidie zal vanaf 1 januari 2022 verhoogd worden voor isolatiemaatregelen en warmtepompen. Daarnaast wordt de voorwaarde voor het minimaal aantal vierkante meters verlaagd. U krijgt subsidie op onder andere:

  1. Vloerisolatie
  2. Spouwmuurisolatie
  3. Dakisolatie
  4. HR++ glas

Komt u in aanmerking voor subsidie op uw isolatie in 2022?

Subsidie regeling 2022

Via de overheid kunt u ook in 2022 subsidie krijgen op twee isolatiemaatregelen. Deze regeling gaat in vanaf 1 januari 2022. Alle isolatie die aangebracht is na 31 december 2021 zal bij aanvraag subsidie krijgen volgens deze nieuwe regeling. Is uw isolatie geplaatst voor deze datum, dan krijgt u het oude subsidiebedrag. Dit wordt beoordeeld door naar uw facturen en de betalingsbewijzen te kijken. De facturen zullen op datum in 2022 moeten staan en ook de werkzaamheden moeten in 2022 zijn uitgevoerd om in aanmerking te komen voor de hogere subsidiebedragen.

De subsidie op isolatiemaatregelen geldt alleen voor woningeigenaren. Woont u in een appartement met een Vereniging van Eigenaars (VvE), dan kunt u terecht bij de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH).

Vanaf 3 januari 2022 zullen de aanpassingen voor de subsidie regeling te zien zijn op de website en vanaf 24 januari is het aanvraagsysteem klaar. Laat u in januari woningisolatie aanbrengen? Dan kunt u gerust na 24 januari subsidie aanvragen, zolang u dit maar binnen 12 maanden doet.  

Subsidie isoleren m2

Minimale m2 voor subsidie isolatie

Wanneer u gebruik wilt maken van de subsidie voor isolatie zult u aan de voorwaarden moeten voldoen. Eén van deze voorwaarden is het minimale aantal vierkante meters. Deze m2 gaat naar beneden vanaf 1 januari 2022.

Zoveel vierkante meter moet u isoleren als u in aanmerking wilt komen voor subsidie op isolatie:

  1. Dakisolatie: minimaal 20 m2
  2. Zolder of tussenvloer isoleren: minimaal 20 m2
  3. Spouwmuurisolatie: minimaal 10 m2
  4. Gevelisolatie: minimaal 10 m2
  5. Vloerisolatie: minimaal 20 m2
  6. Bodemisolatie: minimaal 20 m2

Het combineren van vloerisolatie en bodemisolatie is niet toegestaan om aan het minimale aantal vierkante meters te komen.

Tips voor het aanvragen van subsidie voor isolatie

Als u gebruik wilt maken van de subsidieregeling, dan zult u aan diverse eisen moeten voldoen. Zo heeft u tot 12 maanden de tijd, na het plaatsen van de isolatie, om de subsidie te regelen. Bent u van plan om binnen korte tijd nog meer isolatiemaatregelen te laten uitvoeren? Voeg deze dan samen in één subsidieaanvraag. U zult minimaal twee isolatiemaatregelen moeten indienen om in aanmerking te komen voor subsidie.

Om de subsidieaanvraag zo soepel mogelijk te laten verlopen is het goed om de informatie zo volledig mogelijke aan te leveren. U moet een minimale hoeveelheid m2 laten isoleren. Zorg dat dit ook op de factuur komt te staan. Daarnaast zal de geplaatste isolatie van goede kwaliteit moeten zijn. Vraag of de Rd-waarde of meldcode op de factuur gezet kan worden. Zonder deze informatie kan de subsidieaanvraag maanden langer gaan duren.

Bewaar al uw facturen en betalingsbewijzen goed. Deze heeft u nodig om de subsidieaanvraag te doen. U heeft ook foto’s nodig van het plaatsen van de isolatie. Hier wordt om gevraagd bij het aanvragen van de subsidie voor isolatie.   

Subsidie vraagt u aan op de website van RVO. U logt eenvoudig in met uw DigiD en stuurt alle informatie in. Maak geen fouten, want dan heeft u kans dat uw subsidieaanvraag wordt afgewezen.

Wanneer u uw woningisolatie laat plaatsen door de isolatiespecialisten van Helmwijk, verzorgen wij ook de aanvraag van subsidie voor u. We zorgen ervoor dat alle benodigde informatie op uw factuur staat en er worden foto’s gemaakt tijdens het aanbrengen van de isolatie. Zo weet u zeker dat de aanvraag goed gaat.

Wilt u graag uw woning laten isoleren met subsidie in 2022? Vraag ons naar de mogelijkheden, wij adviseren u graag.

Reactie plaatsen