arrow_drop_up arrow_drop_down

Isolatieparels bieden de oplossing bij kruipruimten lager dan 30 cm

Isolatieparels bieden de oplossing in zeer lage kruipruimten!

Isolatieparels bieden u de oplossing wanneer uw kruipruimte moeilijk toegankelijk en zeer laag is. Isolatieparels zijn gemaakt van polystyreen. U kent het ook als piepschuim. Doordat dit materiaal zeer licht van gewicht is blijft het drijven op het eventuele water in uw kruipruimte. Hierdoor zijn isolatieparels ook een zeer geschikte oplossing bij vochtproblemen.

  • Zeer licht van gewicht
  • Ongevoelig voor vocht
  • Bestand tegen schimmels en vocht
  • Zeer duurzaam

De klein bolletjes zijn eenvoudig te verdelen in uw kruipruimte. Daardoor kunnen zelfs de kleinste hoekjes van isolatie voorzien worden. En wilt u voor werkzaamheden uw kruipruimte betreden dan schuift u eenvoudig de isolatieparels aan de kant. 


Wij gebruiken Neopixels parels. Aan deze parels is grafiet toegevoegd, dit verklaard de grijze kleur. Grafiet zorgt ervoor dat de isolatiewaarde van deze isolatieparels zo’n 20% hoger ligt dan de standaard witte parels. Grafiet zorgt namelijk voor een betere warmte reflectie

Voordelen isolatieparels

Uitstekend tegen vochtbestrijding

Zelfs de moeilijkst toegankelijke plekken kunnen met isolatieparels geïsoleerd worden

Isolatieparels zijn bestand tegen schimmels en rot

Isolatieparels zijn zeer duurzaam en geurloos

Eenvoudig aan de kant te schuiven bij reparatie werkzaamheden in uw kruipruimte

Isolatieparels als kruipruimte isolatie

Wanneer kiest u voor isolatieparels?

Isolatieparels zijn uitermate geschikt voor lage kruipruimten waar andere isolatiematerialen niet tot hun recht komen. Een laag van 17,5 centimeter isolatieparels heeft al een isolerende werking. Hierdoor kunnen lage ruimten effectief worden geïsoleerd. Is uw kruipruimte hoger dan 30 centimeter dan kunt u ook kiezen voor bodemisolatie door DroCom isolatiechips.


Ook wanneer u last heeft van vocht in uw kruipruimte bieden isolatieparels de oplossing. Naast warmte isolatie biedt het drijfvermogen ook vochtisolatie. Wat een groot voordeel biedt ten opzicht van andere isolatiematerialen zoals schelpen

Vloer isoleren met isolatieparels

Isolatieparels in plaats van Isolatiechips?

Isolatieparels hebben dezelfde werking als isolatiechips, met dezelfde voordelen.

Isolatieparels hebben per centimeter laagdikte een hogere isolatiewaarde dan isolatiechips maar zijn ook duurder. Ondanks hun hogere isolatiewaarde is het niet rendabel een gelijke laagdikte isolatieparels in te blazen in plaats van isolatiechips. De isolatiewaarde wordt dan groter dan nodig is voor een energiezuinige vloer. En aangezien isolatieparels duurder zijn dan isolatiechips, in gelijke laagdikte, investeert u onnodig veel geld.


Als er een dunne laag isolatieparels wordt aangebracht wordt er minder fundering meegeïsoleerd. Er gaat hierbij meer warmte verloren door de fundering, in tegenstelling tot isolatiechips. De isolatiewaarde, Rc-waarde, van de begane grond vloer is dan lager dan bij isolatiechips. Hierdoor zijn isolatieparels vooral geschikt voor kruipruimten die lager zijn dan 30 centimeter. 

Welke bodemisolatie levert u het meeste op?

Het is belangrijk dat het isolatiemateriaal in de juiste dikte wordt aangebracht om een optimale isolatiewaarde te bereiken. Uiteraard wilt u zoveel mogelijk van de voordelen en energiebesparing kunnen profiteren. Wij kunnen voor u berekenen welke vorm van bodemisolatie in uw woning het beste resultaat geeft. 

Neem gerust contact met ons op. Wij adviseren u graag.