Bodemisolatie met isolatieparels

Bodemisolatie met isolatieparels

De oplossing bij kruipruimten lager dan 30 cm

Hoe werken isolatieparels?
Isolatieparels

Ideaal tegen vocht

Isolatieparels

Duurzaam en geurloos

Isolatieparels

Tot in de kleinste hoekjes

Witte of grijze isolatieparels

Isolatieparels: voor zeer lage kruipruimten

Isolatieparels zijn gemaakt van polystyreen. U kent het ook als piepschuim. Doordat dit materiaal zeer licht van gewicht is blijft het drijven op het eventuele water in uw kruipruimte. Hierdoor zijn isolatieparels ook een zeer geschikte oplossing bij vochtproblemen.

  • Zeer licht van gewicht
  • Ongevoelig voor vocht
  • Bestand tegen schimmels en vocht
  • Zeer duurzaam

De klein bolletjes zijn eenvoudig te verdelen in uw kruipruimte. Daardoor kunnen zelfs de kleinste hoekjes van isolatie voorzien worden. En wilt u voor werkzaamheden uw kruipruimte betreden dan schuift u eenvoudig de isolatieparels aan de kant. 

Wij gebruiken Neopixels parels. Aan deze parels is grafiet toegevoegd, vandaar de grijze kleur. Grafiet zorgt voor een betere warmte reflectie. Daardoor is de isolatiewaarde van deze isolatieparels zo’n 20% hoger, dan de standaard witte parels.  

Isolatieparels onder vloer

Wanneer kiest u voor isolatieparels?

Isolatieparels zijn uitermate geschikt voor lage kruipruimten waar andere isolatiematerialen niet tot hun recht komen. Een laag van 17,5 centimeter isolatieparels heeft al een isolerende werking. Hierdoor kunnen lage ruimten effectief worden geïsoleerd. Is uw kruipruimte hoger dan 30 centimeter dan kunt u ook kiezen voor bodemisolatie door DroCom isolatiechips.


Ook wanneer u last heeft van vocht in uw kruipruimte bieden isolatieparels de oplossing. Naast warmte isolatie biedt het drijfvermogen ook vochtisolatie. Wat een groot voordeel biedt ten opzicht van andere isolatiematerialen, zoals schelpen

Vloer isoleren met isolatieparels

Isolatieparels in plaats van Isolatiechips?

Isolatieparels hebben dezelfde werking als isolatiechips, met dezelfde voordelen. 

Isolatieparels hebben per centimeter laagdikte een hogere isolatiewaarde dan isolatiechips, maar zijn ook duurder. Ondanks hun hogere isolatiewaarde is het niet rendabel een gelijke laagdikte isolatieparels in te blazen in plaats van isolatiechips. De isolatiewaarde wordt dan groter dan nodig is, voor een energiezuinige vloer. Aangezien isolatieparels duurder zijn dan isolatiechips, in gelijke laagdikte, investeert u onnodig veel geld.  


Als er een dunne laag isolatieparels wordt aangebracht, wordt er minder fundering meegeïsoleerd. Er gaat hierbij meer warmte verloren door de fundering, in tegenstelling tot isolatiechips. De isolatiewaarde, Rc-waarde, van de begane grond vloer is dan lager dan bij isolatiechips. Hierdoor zijn isolatieparels vooral geschikt voor kruipruimten lager dan 30 centimeter. 

Ervaring vloerisolatie Helmwijk

Ido Cranen

Geen ijskoude vloer meer

Snel en schoon is de isolatie aangebracht in de kruipruimte. De stookkosten zijn lager en het comfort veel groter. Geen ijskoude vloer meer.

Welke bodemisolatie levert het meeste op?

Het is belangrijk dat het isolatiemateriaal in de juiste dikte wordt aangebracht, om een optimale isolatiewaarde te bereiken. Uiteraard wilt u zoveel mogelijk van de voordelen en energiebesparing kunnen profiteren. Wij kunnen voor u berekenen welke vorm van bodemisolatie in uw woning het beste resultaat geeft. 

Neem gerust contact met ons op. Wij adviseren u graag.