arrow_drop_up arrow_drop_down

Bodemisolatie met isolatiechips bij kruipruimte hoger dan 30 cm 

DroCom Bodemisolatie

DroCom bodemisolatie specificaties

Specificaties DroCom 

Bodemisolatie

DroCom® vloerisolatie is een door TNO goedgekeurd product. Voldoet ruimschoots aan de voorwaarden en presteert beter dan menig andere isolatie in zijn klasse.

DroCom bodemisolatie voordelen

Voordelen DroCom 

Bodemisolatie

Niet alleen uw energiereking wordt een stuk aangenamer. Ook uw woonklimaat zal verbeteren met DroCom Bodemisolatie. Extreem effectief bij vochtige kruipruimten. 

Stabu bestek isolatie

Stabu bestek

teksten

Streeft u naar een combinatie van optimale isolatiewaarde, uitstekende vochtwering, snelheid, en toch toegankelijk blijvende kruipruimten?

Hoe werkt kruipruimte isolatie?

De werking van DroCom® kruipruimte isolatie is gebaseerd op het natuurkundige principe dat vocht altijd het koudste punt van de ruimte opzoekt.

Een goed voorbeeld van dit principe is het moment dat u in uw auto uitademt. Het vocht in de uitgeademde lucht zoekt het koudste punt in de auto op en condenseert op de ramen. Wanneer u de airco aanzet beslaan de ramen niet, omdat op dat moment de airco het koudste punt in de auto is.


DroCom kruipruimte isolatie

De werking in de kruipruimte is precies hetzelfde. De bodem is het koudste punt, gemiddeld 10-12° Celcius. Door de bodem te isoleren met een laag DroCom® kruipruimte- en vloerisolatie wordt de koude bodem geïsoleerd van de warmere lucht erboven. De bodem blijft daardoor koud. De ruimte die overblijft wordt kleiner, en warmer omdat de vloer erboven warmte afgeeft.

Het vocht wat in de warme lucht boven de DroCom® laag aanwezig is, zoekt het koudste punt op en gaat door de DroCom® kruipruimte- en vloerisolatie naar beneden waarna het condenseert op de bodem.

Iedere 4° temperatuurverschil tussen de bodem en de resterende ruimte zorgt voor een daling van de luchtvochtigheid met 20 %. Hoe hoger dus de isolatiewaarde van het product, des te hoger het noodzakelijke temperatuurverschil zal worden en des te droger de kruipruimte zal worden.


Heeft u een erg lage of zeer moeilijk toegankelijke kruipruimte? In bepaalde gevallen adviseren wij het gebruik van isolatieparels

Vloerisolatie maakt het verschil

Bodemisolatie ontbreekt

Zonder DroCom bodemisolatie

DroCom bodemisolatie

Met DroCom bodemisolatie

Voordelen van kruipruimte isolatie

  • Lagere relatieve luchtvochtigheid
  • Bestrijd effectief huismijt
  • Maakt een eind aan schimmelvorming
  •  Voorkomt rotten van balken
  • Stopt betonrot in uw vloer
  • Voorkomt roesten van leidingen onder uw vloer
  • Uw vloer voelt tot wel 4 graden warmer
  • Uw kruipruimte blijft toegankelijk

Resultaat met DroCom kruipruimte isolatie

Een lagere relatieve vochtigheid geeft een behaaglijker gevoel. Huismijt, een belangrijke veroorzaker van luchtwegaandoeningen, wordt bij een lagere relatieve vochtigheid bestreden. Verder maakt het een einde aan schimmelvorming in de woning en zwamgroei in de kruipruimte. 


DroCom® kruipruimte- en vloerisolatie voorkomt het rotten van balken, vloeren, betonrot en roesten van leidingen

De kruipruimte warmt op, dit zorgt voor een temperatuurstijging van uw vloer, die kan oplopen tot wel 4 graden Celsius.


DroCom® kruipruimte- en vloerisolatie is zeer licht en eenvoudig aan te brengen. U kunt dit door uw leverancier laten doen, zij beschikken over een blaasunit. Als de kruipruimte goed toegankelijk is kan DroCom® kruipruimte- en vloerisolatie ook door de doe-het-zelver aangebracht worden.  

Vloer isoleren met DroCom kruipruimte isolatie

Of doe-het-zelf! Bestel direct uw isolatiemateriaal in onze webshop.