Vloerisolatie met isolatiefolie

Hoe werkt dat?


Vloerisolatie met isolatiefolie
PIF isolatiefolie voor vloerisolatie

Hoe werkt reflecterende isolatiefolie?

De reflecterende isolatiefolie vormt kussens onder uw vloer. Stilstaande lucht is de beste vorm van isolatie. Omdat lucht een slechte warmtegeleider is sluiten we de lucht op in de kussens van de isolatiefolie. Het reflecterende oppervlak zorgt ervoor dat de warmte die door uw woonkamervloer naar beneden komt niet verder in de kruipruimte verdwijnt. Hierdoor wordt uw vloer warmer en voelt aangenaam aan.


Wij maken gebruik van PIF isolatiefolie voor de isolatie van uw vloer. PIF isolatiefolie bestaat uit meerdere lagen aluminium folie met daar tussen luchtkussens, ook wel thermokussens genoemd. De aluminium lagen reflecteren de warmte terug naar uw vloer, en de koude lucht naar de kruipruimte. De luchtkussens in de isolatiefolie zorgen voor extra stilstaande lucht en dus extra isolatie.

Vloerisolatie aanbrengen

Isolatiefolie naadloos aanbrengen

Voor het aanbrengen van PIF isolatiefolie dient uw kruipruimte een minimale hoogte van 50 centimeter te hebben. Ook moeten er niet te veel leidingen en doorvoeringen in uw kruipruimte zijn om een naadloze isolatielaag te garanderen. Het grondwater in uw kruipruimte mag niet te hoog zijn, om een goede werking te garanderen.

Wanneer wij PIF isolatiefolie aanbrengen in uw kruipruimte brengen wij ook een bodemfolie aan, tegen het vocht. De bodemfolie helpt niet alleen tegen vocht, maar ook tegen radongas. Al onze bevestigingsmaterialen zijn van hoogwaardige kwaliteit, roestvrij staal en kunststof. 

PIF isolatiefolie

Bekende isolatiefolies

Isolatiefolie is een bekend vloerisolatie materiaal. Met reflecterende folie worden ‘thermokussens’ aangebracht, aan de onderkant van uw vloer. De stilstaande lucht in deze kussens zorgt voor de isolerende werking.

De bekendste reflecterende folies zijn:

  • Tonzon
  • Isobooster
  • PIF isolatie  

Voordelen van reflecterende isolatiefolie:

  • Hoge isolatiewaarde
  • Vochtwerend, indien goed aangebracht
  • Brandveilig
  • Warmte wordt terug de woning in gereflecteerd
  • Bespaar op uw energierekening

Nadelen van reflecterende isolatiefolie:

  1. Nauwkeurig aanbrengen noodzakelijk
  2. Leidingen en buizen minder goed toegankelijk
  3. Minimaal 50 centimeter ruimte onder de vloer nodig
  4. Kwetsbaar materiaal, denk aan knagend ongedierte
  5. Een lekke luchtkamer verliest zijn werking
Vloerisolatie met isolatiefolie

Wanneer kiest u voor reflecterende isolatiefolie?

Reflecterende isolatiefolie kan alleen worden aangebracht wanneer er voldoende ruimte is onder uw vloer. Is uw kruipruimte te laag? Dan is bodemisolatie beter geschikt. Ook zijn reflecterende folies vrij kwetsbaar. Heeft u veel ongedierte onder uw vloer, die aan de folie kunnen knagen, dan loopt u de kans een groot rendement mis te lopen. Wanneer er een kussen van de reflecterende folie lek is verliest deze zijn werking.  


Lopen er veel leidingen, kabels en (afvoer)buizen door uw kruipruimte? Dit kan lastig zijn met isolatiefolie. Niet alleen wordt het aanbrengen moeilijker. Mocht u later werkzaamheden of onderhoud aan uw leidingen of buizen willen uitvoeren, dan kunt u er vaak niet meer bij.

Wanneer kiest u wel voor reflecterende isolatiefolie? Als uw kruipruimte hoog genoeg is en er weinig leidingen, kabels en buizen onder uw vloer lopen kan isoleren met reflecterende folie een goede optie zijn.